VEŽBA ČUVARA NAŠEG NEBA: Letačka obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Morava“

G.Ć.

26. 01. 2021. u 11:50

NA aerodromu „Morava“ u Lađevcima nadiomak Kraljeva, kao i na široj teritoriji grada na Ibru, u toku je redovna letačka obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije na avionima „orao“ čiji je cilj održavanja trenaže za letenje u zimskim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ВЕЖБА ЧУВАРА НАШЕГ НЕБА: Летачка обука припадника 98. ваздухопловне бригаде на аеродрому „Морава“

Foto: G. Šljivić

Kako se navodi u saopštenju, radi se o  redovnoj obuci pilota i tehničkog sastava za realizaciju zadataka u uslovima koji otežavaju letenje i realizaciju zadataka, odnosno kada je magla, smanjena vidljivost, jednoličnost terena, kao i kada se podigne snežna zavesa pri sletanju.



Istovremeno sa  uvežbavanjem pilota, obavlja se i obuka tehničkog sastava svih specijalnosti u sastavu 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile koji uvežbava već razrađene procedure u slučajevima niskih temperatura i tokom otežanih meteoroloških uslova.

Jurišni avion „orao“ je lovac-bombarder namenjen za vatrenu podršku  jedinicama Kopnene vojske i dejstvo po ciljevima na zemlji. „Orao“ se nalazi u naoružanju 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile Vojske Srbije sa komandom na aerodromu u Lađevcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)