U VRANJU PONOVO RADI BIOSKOP: Umesto u nekadašnjoj "Slobodi", projekcije u sali pozorišta "Bora Stanković"

J. STOJKOVIĆ

02. 02. 2021. u 03:21

U ZGRADI vranjskog pozorišta "Bora Stanković", povodom Dana grada je svečano pušten u rad digitalni projektor, a obnova bioskopskog repertoara je počela prikazivanjem filma "Ime naroda" reditelja Darka Bajića.

У ВРАЊУ ПОНОВО РАДИ БИОСКОП: Уместо у некадашњој Слободи, пројекције у сали позоришта Бора Станковић

Foto J. Stojković

Tokom prigodne svečanosti, gradonačelnik dr Slobodan Milenković je podsetio na istorijat bioskopa "Sloboda" uz koji su stasavale mnoge generacije Vranjanaca, te naglasio da je lokalna samouprava sada - za nabavku nove opreme vredne bezmalo 12 miliona dinara - novac dobila posle konkursa Filmskog centra Srbije.

Foto J. Stojković

Oprema je stigla još lane u martu, ali je novi početak filmskih projekcija u gradu pod Pržarom bio odložen zbog aktuelne epidemiološke situacije. Osim večernjih projekcija za odrasle, u odgovarajućim terminima će biti prikazivani i filmovi za decu.

- Sa srećom bioskop posle više od 20 godina. Ne mogu da vam se pridružim večeras, da zajedno proslavimo, jer se nalazim u Banjaluci, ali sam počastvovan činjenicom da upravo film u kojem tumačim glavnu ulogu ponovo otvara bioskop u Vranju.

Ne dajte da se opet zatvori, budite redovni - poručio je u video-poruci glumac iz Vranja Ljubomir Bandović, dok je simboličnom komandom daljinskog upravljača kinematografsku tradiciju u gradu nastavio poslednji direktor bioskopa "Sloboda" Andreja Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a