EPIDEMIJA U RUDNIČKO- TAKOVSKOM KRAJU: 18 novozaraženih, trenutno se leči 40 osoba

M. B.

05. 02. 2021. u 16:14

NAJNOVIJI zvanični izveštaj o pandemijskoj situaciji u Rudničko-takovskom kraju, srećom, u odnosu na prethodne dane glasi – bez ijednog preminulog.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО- ТАКОВСКОМ КРАЈУ: 18 новозаражених, тренутно се лечи 40 особа

Foto: M.B.

Tokom minula 24 časa, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 40 pacijenata, (dva više u odnosu na naše jučerašnje i zvanično izveštavanje nadležnih) a potvrđeno je još 18 osoba novozaraženih kovidom-19.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od tih 40 ukupno hospitalizovanih pacijenata, na Grudnom odeljenju smešteno je njih 16, na Internom 15 i devet na Neurologiji. Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo pet osoba sa simptomima, koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, otpustili smo kući troje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Trenutna epidimološka situacija u ovom kraju, zvanično glasi ovako.

- Od 3. februara do danas, još 18 lica sa teritorije opštine Gornji Milanovac pozitivno je potvrđeno na korona virus. Ukupan broj obolelih osoba, registrovanih na kovid-19, u ovom „trećem piku“ epidemije je 1.538, od kojih je njih 707 do sada izlečeno, svi izlečeni i njihovi kointakti oslobođeni su kućne izolacije. Preostala kovid-pozitivna lica, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora tog Doma.

Kovid-ambulante tog Doma, nažalost ne beleže značajniji pad broja osoba, pregledavanih sa sumnjom na zarazu korona virusom. U njima, juče je pregledano ukupno 156 osoba, urađen je 61 antigenski test, uzeto sedam nazofaringealnih briseva, tri osobe su upućene na hospitalizaciju.

Statistiku epidemije kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.538 lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili