KROV NAD GLAVOM DOBILO 13 PORODICA: Svečanost u Skupštini grada Sombora - uručeni ugovori izbeglicama

J.B.

19. 02. 2021. u 21:18

NA svečanosti u Skupštini grada Sombora danas su uručeni ugovori o useljenju u 13 stanova kupljenih za izbegličke porodice iz Hrvatske i BiH, koje imaju prebivalište na teritoriji grada Sombora.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ДОБИЛО 13 ПОРОДИЦА: Свечаност у Скупштини града Сомбора - уручени уговори избеглицама

Foto: J.Bekić

Ugovore su uručili Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, te predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, delegacije EU, ambasade Norveške u Srbiji.

Stanovi se nalaze u Ulici Mileta Protića, a novi vlasnici u njih će se useliti u ponedeljak.

Svoj novi dom su dobile porodice: Manojlović, Bogavac, Graora, Stupar, Poštić, Cvetićanin, Milić, Šakić, Bilić, Korolija, Brđanin i Radočaj.

U ime svih dobitnika ugovora zahvalio se Milorad Radočaj iz Udbine u Lici. On je rekao da je novo utočište sa porodicom našao u Somboru, i da je godinama živeo podstanarskim životom, a od sada će imati svoj krov nad glavom.

Vrednost dodeljenih stanova u ovom gradu je 356.700 evra, a sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, gde je najveći donator Evropska unija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama