EPIDEMIOLOŠKE PRILIKE U MAČVANSKOM OKRUGU: U Šapcu odlična organizacija imunizacije, građani zadovonjni osobljem

V.Mitrić

20. 02. 2021. u 12:15

U MAČVANSKOM okrugu, po najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, trenutno je 745 aktivno obolelih od korona virusa.

ЕПИДЕМИОЛОШКЕ ПРИЛИКЕ У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ: У Шапцу одлична организација имунизације, грађани задовоњни особљем

Foto: V. Mitrić

 U Šapcu je registrovano 25 novozaraženih, u Loznici 18 i u Bogatiću 10, dok su u ostalim opštinama ovog dela Srbije u pitanju jednocifreni brojevi novobolelih.

Bitku protiv ovog opakog virusa bije 365 Šapčana, 114 Lozničana, 95 meštana Bogatića...

 U svim opštinama i gradovima Mačvanskog okruga valjano je organizovano primanje prve i druge doze vakcina. Pored imunizacija u gradu, organizovane su i po okolnim selima.

U Loznici je ovaj posao baš, kako se to kaže u narodu, "pod konac". Ekipe ovdašnjeg Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", koji je dobitnik Nagrade "Kapetan Miša Anastasijević", su dobro raspoređene, primanje druge doze pre podne a prve u popodnevnim časovima.

Do sada smo podelili više od sedam hiljada prvih  i oko pet hiljada drugih doza vakcina  - kaže dr Branka Krasavac, direktor Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", koja i sama, sa kolegama, neposredno učestvuje i pomaže vakcinacije, koje se odvijaju i u Lešnici, Dragincu, Banji Koviljači.

Foto: V. Mitrić

 

 - Imamo dobre ekipe, a istovremeno radimo neprestano u kovid ambulantama i u onim drugim iz domena rada naše ustanove. Svi zaposleni su svesni odgovornosti posla i sve teče i bez nervoze i opušteno, kako bi pacijenti bili zadovoljni.

Marica Mitić, penzionerka koja ima 86 godina, primila je i drugu dozu. Kaže da nije imala nikakvih tegoba. Ističe da je prezadovoljna odnosom osoblja lozničkog Doma zdravlja.

 - Država nam je dala džabe vakcine, koje uopšte nisu jeftine, osoblje koje ih daje je divno, ljubazno i nema razloga da nešto mudrujemo, jer su vakcine, po ko zna koliko puta u prošlosti, sačuvale svet. Verujem da će tako i sada da bude. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024