EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Bez preminulih, iz kovid bolnice otpušteno tri pacijenta

M. B.

21. 02. 2021. u 14:00

IAKO se zvanični broj osoba novozaraženih i hospitalizovanih zbog korona virusa u Republici Srbiji nažalost povećava, Rudničko-takovski kraj, tokom proteklih 24 časa, srećom ne beleži nikog preminulog od posledica kovida-19, a broj osoba, koje se od te zaraze, ili sumnje na nju, leče na Kovid-odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno je 19. Troje manje nego juče.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, из ковид болнице отпуштено три пацијента

Foto M. B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Kovid odeljenjima Opšte bolnice, od trenutno lečenih 19 pacijenata, na Grudnom odeljenju smešteno je pet, na Internom pet i devet na Neurologiji. Tokom protekla 24 časa,jednog pacijenta sa simptomima koji ukazuju na korona virus primili smo na lečenje, troje pacijenata iz naše bolnice otpušteno je kući, jednog pacijenta prevezli smo na lečenje u Kovid ambulantu u Batajnici – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora milanovačke Opšte bolnice.

Do sada, nema zvaničnih podataka o broju eventualno novozaraženih osoba na teritoriji ove opštine. Inače, njihov broj se, minulih dana, zvanično kretao oko sedam-osam dnevno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.628 lica, uz nažalost 85 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a