USKORO I OBNOVA BOLNICE: Šabačka vlast o ispunjenim obećanjima i zatečenom stanju u gradu na Savi

V. MITRIĆ

21. 02. 2021. u 19:58

U ŠABAČKOM prigradskom naselju Majur u kom živi više od 7.000 ljudi, završeno je renoviranje škole i izgradnja fiskulturne sale.

УСКОРО И ОБНОВА БОЛНИЦЕ: Шабачка власт о испуњеним обећањима и затеченом стању у граду на Сави

Foto: A. D.

Ovo je prvo ispunjeno obećanje koje je svojim sugrađanima dala Srpska napredna stranka tokom predizborne kampanje.

Prema rečima dr Bobana Birmančevića, poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, zvanično otvaranje očekuje se narednih dana.

- Pokazali smo da nema lažnih obećanja, nego da ima poštene priče i poštenog odnosa prema ljudima -ističe dr Birmančević. - Kada se nešto obeća to mora imati utemeljenje u realnim osnovama i u realnim izvorima prihoda. Finansiranje ovog sportskog objekta i renoviranje škole u iznosu oko 200 miliona dinara je iz Kancelarije za javna ulaganja, naravno, uz saglasnost Vlade Republike Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića. Pokazali smo da sve što je dobro za građane može da nađe put rešenja.

Radovi, otkriva dr Birmančević, predstoje i šabačkoj bolnici. U budžetu grada Šapca planirano je oko 50 miliona dinara za izradu projekta rekonstrukcije i dogradnje. Iako je u pitanju investicija od velikog značaja ne samo za stanovnike Šapca, već i okoline, prethodna vlast, po njegovim rečima, „nije imala sluha da se ovo uradi“.

Foto: Printskrin

- Novac odvojen iz budžeta grada Šapca pre svega je predviđen za izradu projektne dokumentacije kako bi preko Kancelarije za javna ulaganja, uz saglasnost Vlade i svih relevantnih organa dobili ta sredstva koja su u milionskim iznosima. Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku ovaj posao biti urađen kako bismo krenuli u izgradnju - kaže dr Birmančević.

Zbog dugovanja koja su ostala iza prethodne vlasti, na poslednjoj sednici Skupštine grada Šapca usvojen je prvi rebalans budžeta kako bi bila plaćena potraživanja. U pitanju su Apotekarska ustanova, koja je u međuvremenu ugašena, kao i dugovanje prema prevozniku "Duga" iz Petlovače za takozvani besplatni prevoz.

- Ovo je još jedan od dokaza da prethodna vlast nije mislila o građanima i o imovini grada Šapca - smatra dr Birmančević. - Dug Apotekarske ustanove sa kamatama je 200 miliona dinara. Sa dobavljačima je napravljen dogovor i oni su nam otpisali 40 miliona dinara za kamate. Grad će u nekoliko rata vratiti osnovicu u iznosu od 160 miliona dinara. U rebalansu budžeta imali smo i deo koji se odnosi na, kako ga je Nebojša Zelenović nazivao, "besplatan prevoz", pa je taj "besplatan prevoz" koštao Šapčane 24 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu