KISIĆ TEPAVČEVIĆ U ŠAPCU: Brižno o starima i invalidima

V.Mitrić

22. 02. 2021. u 11:41

POVODOM Međunarodnog dana socijalne pravde, ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, profesor dr Darija Kisić Tepavčević i gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, posetilu su preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ,,Novitas konsalt“ i Gerontološki centar u Šapcu.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ У ШАПЦУ: Брижно о старима и инвалидима

Foto: V.Mitrić

Ministarka kaže da joj je drago što je imala priliku da poseti Šabac i obiđe preduzeće koje zapošljava osobe sa invaliditetom.

- Preduzeće ,,Novitas konsalt“ uvek će imati podršku ministarstva -rekla je ministarka -Ovaj dan podseća na to koliko svi moramo napora da uložimo da dostignemo socijalnu pravdu i jednakost za sve. Dostizanje socijalne pravde je jedino moguće ako se poštuje dostojanstvo svakog građanina i ukoliko radimo na tome da eleminišemo svaku vrstu neravnopravnosti, nepravde i nasilja. Osnovni cilj Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje i jeste da pruži socijalnu sigurnost svim našim građanima. Jedna od prioritetnih grupa su ranjive grupe i oni kojima je pomoć najpotrebnija, a to su naši najstariji sugrađani i osobe sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je ukazala da na teritoriji Republike Srbije posluje 61 ovakvo preduzeće u kojima je zaposleno 1708 osoba od kojih 1150 čine osobe sa invaliditetima.

- U okviru Ministarstva imamo sektor posvećen ovoj grupaciji ljudi pod nazivom ,,Jednaki“ kako bismo učinili sve da budemo jednaki. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisaće 1. marta Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u svim preduzećima za rad u rehabilitaciji i zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Ukupan budžet za ovu grupaciju iznosi 625 miliona dinara, od kojih je 175 miliona opredeljeno za raspodelu putem Javnih poziva -najavila je ministarka.

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, istakao je da je veliko zadovoljstvo što je na Dan socijalne pravde, gost grada ministarka Kisić Tepavčević i zahvalio joj se na podršci.

-Novitas konsalt” je društveno odgovorna firma koja zapošljava 23 radnika, od kojih 18 sa invaliditetom. Ponosan sam što Grad Šabac izdvaja mnogo sredstava za socijalnu zaštitu prema ranjivim kategorijama, jer na taj način stvaramo društvo jednakih šansi za sve. Dolazak ministarke Kisić je zaista veliki podstrek za čitav grad koji podržava ministarstvo i lokalna samouprava kako bi osobe sa invaliditetom imale bolji tretman u našem društvu. Mi ćemo se zalagati da budemo grad jednakih prava, težićemo da stvorimo mogućnosti za sve one koje imaju potencijal kako bi ih iskazali na najbolji mogući način - rekao je gradonačelnik.

Ministarka je, po Pajićevim rečima, imala priliku da čuje i vidi, kako od zaposlenih u Gerontološkom centru, tako i od njega kao gradonačelnika, šta je grad zajedno sa ministarstvom i državom uradio u prethodnom periodu.

Zahvaljujući zajedničkoj saradnji, izašli smo iz krize i odjavili epidemiju. Sada je stanje u ovom centru izuzetno stabilno i ponosan sam na to -rekao je Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili