CVEĆEM "ZAKRPILI" UDARNE RUPE: Nesvakidašnji apel zaduženima za održavanje puteva u Negotinu

S. M. JOVANOVIĆ

23. 02. 2021. u 07:26

NA uglu ulica Vojvode Mišića i Ljube Nešića u Negotinu, u neposrednoj blizini ovdašnjeg Muzeja Krajine, u udarne rupe je zasađeno - cveće.

ЦВЕЋЕМ ЗАКРПИЛИ УДАРНЕ РУПЕ: Несвакидашњи апел задуженима за одржавање путева у Неготину

Foto S. M. Jovanović

Neko je u njih najpre nasuo zemlju, a potom postavio sadnice, što stanari iz obližnjih zgrada tumače kao pomalo nesvakidašnji apel nadležnima da nešto preduzmu povodom katastrofalne situacije na saobraćajnicama u delu grada koji krase važni kulturno-istorijski spomenici, među kojima su i Mokranjčeva kuća, i Hajduk Veljkova crkva.

Problem sa udarnim rupama na putevima u Negotinu je, međutim, prisutan već godinama - kako na lokalnim i opštinskim, tako i na državnim trasama koje su odavno "zrele" za rekonstrukciju. Duhovitiji Negotinci, čak, po ugledu na čuveni film, ističu i to kako njihovi putevi imaju svih "50 nijansi sive"...

Iako se u brojnim mesnim zajednicama, pa i u užem gradskom jezgru delovi kolovoza zaista obnavljaju, izgleda da to nije dovoljno za bolje i sigurnije odvijanje saobraćaja. Trenutno stanje, kažu ovdašnji ljudi, i te kako utiče na "životni vek" njihovih automobila koji su, ionako, sve stariji...

Foto S. M. Jovanović

Pritom, lokalna samouprava u Negotinu je lane za mestimično popravljanje kolovoza opštinskih i lokalnih puteva - u šta spadaju "krpljenje" udarnih rupa, "presvlačenje" pojedinih delova kolovoza, te održavanje trupa puta i putnih objekata - iz budžeta izdvojila bezmalo 15 miliona. Nažalost, cveće koje viri iz kolovoza na uglu ulica Vojvode Mišića i Ljube Nešića opominje da su potrebna veća ulaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda