ZA SREĆNO DETINJSTVO: Čenejci uspešno nastavili godišnju akciju darivanje najmlađih sugrađana

Z. GRUMIĆ

23. 02. 2021. u 06:21

NAJMLAĐI stanovnici Čeneja nedavno su obradovani lepim i raznovrsnim poklon-paketićima koje u okviru sad već tradicionalne akcije, četvrtu godinu zaredom, obezbeđuju uspešnom saradnjom Mesna zajednica (MZ) i novosadsko udruženje "Srećni ljudi", uz podršku darodavca.

ЗА СРЕЋНО ДЕТИЊСТВО: Ченејци успешно наставили годишњу акцију даривање најмлађих суграђана

Foto MZ Čenej

Tako su sve bebe rođene protekle 2020. dobile lep i koristan paket koji sadrži pelene, bodiće i kompletnu kozmetiku za novorođenčad.

- Poklon-pakete smo mladim majkama uručili u prostorijama Mesne zajednice ovoga puta u posebnim uslovima, uz poštovanje mera zaštite od virusa korona. U minuloj godini smo u našoj MZ bogatiji za 15 beba i svaka od njih je dobila taj naš mali dar, kao znak pažnje i podrške roditeljima - kaže za "Novosti" Olja Stameski, predsednica MZ.

DAROVI Podela poklon-paketa majkama, Foto Privatna arhiva

Ona napominje da te lepe poklone za novorođenčad obezbeđuje, već četvrtu godinu, Udruženje "Srećni ljudi" iz Novog Sada u okviru plodne saradnje sa Mesnom zajednicom.

Vrednom daru obradovala se mlada majka Ivana Stanišić, koja u prvom redu ističe da to u prvom redu veliki znak pažnje.

- Ovaj poklon i te kako nam je dobrodošao ali to je pre svega jako lep gest. Nadamo se da će ta lepa akcija biti sa uspehom nastavljena i ubuduće jer njome se podstiče i rađanje dece - ističe Ivana, koja je prošle godine u januaru rodila devojčicu, svoju prvu bebu.

DO KUĆNOG PRAGA

POKLONE za decu iz predškolske ustanove raznosili su mladi Čenejci na kućne adrese.

- Mnogi su se, kao volonteri, odazvali da pomognu u našoj akciji - ističe Olja Stameski napominjući da su u planu i druge aktivnosti poput sadnje biljaka uz put, koju će obavljati deca uz pomoć sponzora i darodavaca.

U okviru iste akcije na Čeneju je i prvog dana aktuelne školske godine priređena svečana podela poklon-paketa za prvake, takođe uz mere zaštite. Tako je 20 novih đaka OŠ "Ivan Gundulić" dobilo po školsku torbu i školski pribor.

DOSTAVA Paketići stigli na kućnu adresu, Foto MZ Čenej

- Podelili smo uz to, učenicima naše škole i predškolcima, i 150 zdravih, ekoloških, novogodišnjih paketića s narandžama, bananama, jabukama i drugim voćem a svako dete dobilo je od darodavca, Rasadnika "Gardenija", po jednu sadnicu, uz poruku da zasade biljku i da zajedno rastu - dodaje predsednica Stameski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni