HASKI UMALO DA UBIJE ŽENU: Uhvaćen kućni ljubimac koji je pre nedelju dana na ulici napao Subotičanku N. P.(54)

J. LEMAJIĆ

22. 02. 2021. u 21:38

PAS nalik na haskija, koji je sa još dva manja psa pre nedelju dana napao i naneo teške povrede Subotičanki N. P. (54) uhvaćen je minulog vikenda. Proverama je utvrđeno da je to vlasnički pas, a ne lutalica.

ХАСКИ УМАЛО ДА УБИЈЕ ЖЕНУ: Ухваћен кућни љубимац који је пре недељу дана на улици напао Суботичанку Н. П.(54)

Pas koji je napao Subotičanku / Foto J. L.

Aleksandra Bukvić Eređin, načelnica Službe zoohigijene JKP "Čistoća i zelenilo", navela je da je već po prvom opisu psa, koji su dali radnici suda i autobuske stanice, a koji su se zatekli na licu mesta u trenutku napada, bilo sumnjivo da je to uopšte pas sa ulice.

- Rekli su nam da je reč o nekoliko manjih pasa i jednom većem, nalik na haskija, da je on crn, sa različitom bojom očiju i šiljastim ušima, što je nama bio signal da je vrlo teško da je to pas lutalica. U saradnji sa komunalnom milicijom obišli smo kraj i pronašli opisanog psa i oduzeli ga od vlasnika - objasnila je načelnica. - Njega smo i ranije bili zatekli na javnoj površini, ali kada smo pokušali da ga uhvatimo, zatekli smo ga u dvorištu bez lanca. To nam je bio pokazatelj da on izlazi napolje. Pas je trenutno smešten u Prihvatilište i radi se njegova procena i veterinarska kontrola.

Kada su povređenoj Subotičanki, kako saznajemo, pokazali sliku psa, ona se veoma potresla, potvrdila da ju je on napao i u suzama rekla da sklone fotografiju, jer nema snage da je gleda. N. P. je u Opštu bolnicu primljena sa brojnim teškim povredama. Prema rečima njenog supruga, samo na glavi ima 20 ugriza, a skroz joj je oguljeno teme.

- Naša sugrađanka se oporavlja od povreda i nadamo se da će biti dobro, a Grad Subotica će pomoći u čemu god bude potrebno - kaže gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. - Vreme ne možemo da vratimo, ali možemo da utičemo da se ovakva situacija više ne ponovi, jer 90 odsto napada na ulicama počine vlasnički psi.

ZA DVA MESECA 250 PRIJAVA

OD početka godine, komunalna milicija je dobila 250 prijava protiv napada pasa na ulicama Subotice i izdato je 20 prekršajnih naloga. Za vođenje bez povoca, kazna je 8.000, a ukoliko životinja nije vakcinisana i čipovana sankcija za vlasnika je 5.000 dinara. Nedavno su dva vlasnička staforda na Bajskom putu napala jednu ženu, ali su je, srećom, prolaznici odbranili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)