PORANILI DA KRPE RUPE: Vremenski uslovi pogoduju ekipama JKP "Put" pa su intenzivirali radove

Z. GRUMIĆ

24. 02. 2021. u 06:21

RAST temperature vazduha na prijatnih 14 stepeni, omogućio je građevinskim ekipama novosadskog JKP "Put" da izađu na teren kako bi nastavili sanacije oštećenja na kolovozu, koje se neminovno pojavljuju u ovo doba godine.

ПОРАНИЛИ ДА КРПЕ РУПЕ: Временски услови погодују екипама ЈКП Пут па су интензивирали радове

Foto N. Karlić

Iako zimska sezona zvanično traje do 15. marta, postrojenja asfaltne baze počela su da rade, kažu, za "Novosti", nadležni u tom gradskom javno-komunalnom preduzeću.

- U planu je da oštećenja saniramo toplim asfaltom, prvenstveno na autobuskim linijama u gradu, što je i prioritet u ovom periodu. Posle toga prelazimo i na vangradske linije gradskog javnog prevoznika. Naše ekipe se trenutno nalaze na Bulevaru oslobođenja.

Pripremni radovi izvode se i u Rumenci, u ulicama Omladinskoj i Dositeja Obradovića, gde će krajem ove nedelje kolovoz biti presvučen novim asfaltom.

GLODALICA

NOVOSADSKI "Put" je lane iz budžeta Grada dobio, u vidu kapitalnih subvencija, 25,3 miliona dinara.

- Taj iznos je utrošen za nabavku mašine glodalice koja je, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, preduzeću isporučena u maju prošle godine - navode u tom JKP.

U "Putu" dodaju da su slični radovi predviđeni i u Futogu, u nekoliko ulica čiji je kolovoz znatno oštećen.

- Naše ekipe takođe obavljaju i sanacije tucaničkih kolovoza koje se uobičajeno rade na početku nove građevinske sezone. Ti radovi izvode se na Čeneju i u Veterniku, u ulicama Marka Servickog, Dušana Popovića i Gorana Maletića - preciziraju u tom JKP.

Foto N. Karlić

Popravke oštećenja kolovoza u toku su i na državnim putevima na prilazima Novom Sadu koji su u nadležnosti "Puta", a jedan od tih pravaca je Novi Sad -R umenačka ulica -Rumenački put.

Zimska služba tog novosadskog javno-komunalnog preduzeća još je u prvom stepenu pripravnosti i 24-časovnom dežurstvu, a služba signalizacije redovno održava semafore i obavlja zamenu oštećenih znakova vertikalne signalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)