POGORŠANJE EPIDEMIJE U PARAĆINU: Građani sve opušteniji, a u kovid-ambulantama dnevno se ponovo obavi preko stotinu pregleda

Z. Rašić

23. 02. 2021. u 19:17

MADA je broj hospitalizovanih na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu značajno manji nego krajem prošle godine - trenutno ih je 33, primetan je ponovni porast broja osoba sa respiratornim tegobama koji se javljaju na pregled. Na dnevnom nivou poslednjih dana bilo je preko stotinu pregleda, a samo u bolničkoj kovid-ambulanti u protekla 24 sata pregledano je 99 osoba.

ПОГОРШАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ У ПАРАЋИНУ: Грађани све опуштенији, а у ковид-амбулантама дневно се поново обави преко стотину прегледа

Foto Z. Raašić

Sa kovid-odeljenja u tom periodu bilo je šest prijema i dva otpusta, a jedan pacijent je preminuo.

Broj pozitivnih na koranavirus proteklih dana premašio je trideset dnevno, pa lekari apelujuna neophodnost nošenja maske i poštovanje svih antiepidemijskih mera, jer je epidemiološka situacija nestabilna, pa nema mesta opuštanju i pored vakcinacije.

Inače, na spisku za revakcinaciju kineskom vakcinom danas je bilo 137 osoba, a popodne prvi put su građani mogli da dobiju dozu AstraZeneke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega