DAJTE KRV I NEKOM SPASITE ŽIVOT! Apel Crvenog krsta Sombora

J. Bekić

24. 02. 2021. u 13:55

GRADSKA organizacija Crvenog krsta u Somboru, sutra, četvrtak, 25.februara, u svom objektu, Centru za edukaciju, Apatinski put 19, od devet do 13 sati , organizuje novu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

ДАЈТЕ КРВ И НЕКОМ СПАСИТЕ ЖИВОТ! Апел Црвеног крста Сомбора

Foto: J. Bekić

Kako kažu u CK, zbog pandemije izazvane virusom korona, smanjene su zalihe svih krvnih grupa. Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i za planirane hirurške intervencije.

Iz somborskog Crvenog krsta apeluju na sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to: pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija i radnih površina, postavlja se dezobarijera i vrši se dezinfekcija ruku svi učesnika akcije, svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri koriste zaštitna sredstva, ekipa Zavoda za zaštitu krvi koristi svoju zaštitnu opremu, a po završetku akcije ponovo se dezinfikuje prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća