NULTA TOLERANCIJA ZA PRESTUPE: Sekretar Crvenog krsta Srbije posetio organizaciju u Čačku

V. ILIĆ

27. 02. 2021. u 00:33

CRVENI krst Srbije pažljivo prati sva dešavanja, pa - povodom "neprihvatljivih ponašanja" pojedinih radnika ove društvene organizacije u Čačku - saopštava da ima takozvanu nultu toleranciju za sve ono što nije u skladu sa Osnovnim principima CK i Etičkim kodeksom koji važi za sve zaposlene i volontere, uključujući i političko delovanje i javno iskazivanje političkih stavova dok se obavljaju povereni zadaci.

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА ПРЕСТУПЕ: Секретар Црвеног крста Србије посетио организацију у Чачку

Foto V. Ilić /Foto Tanjug

Zbog aktuelnih previranja u gradu na Moravi i najave devetoro od ukupno 12 zaposlenih da će ovdašnjeg čelnika Biljanu Davidović tužiti za mobing, sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović je bio u Čačku i - posle razgovora sa članovima Upravnog odbora i zaposlenima - susreo se i sa predstavnicima lokalne samouprave: zamenikom gradonačelnika Vladanom Milićem i predsednikom Skupštine grada Igorom Trifunovićem.

- Obaveštavamo korisnike humanitarnih programa i usluga Crvenog krsta da nema razloga za zabrinutost zbog događaja u Čačku. Postignut je visok nivo usaglašenosti o tome da je neophodno nastaviti realizaciju zadataka u skladu sa potrebama ugroženih ljudi - naglasio je Miladinović i precizirao da UO CK u Čačku nije pokrenuo proces razmatranja razrešenja sekretara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)