DA ZAJEDNO NAĐEMO REŠENJE: Gradonačelnik Pajić obratio se mamama Šapca zbog zabrinutosti oko izagađenja vazduha

V. MITRIĆ

28. 02. 2021. u 16:36

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić uputio je drugi put pisani odgovor na zahtev mama Šapčanki.

ДА ЗАЈЕДНО НАЂЕМО РЕШЕЊЕ: Градоначелник Пајић обратио се мамама Шапца због забринутости око изагађења ваздуха

Foto: V. Mitrić


 

Grupa koja postoji na društvenim mrežama sa zabrinutošću se oglasila zbog problema sa zagađenjem vazduha.

U pismu je Pajić naveo:

- U želji da se svim silama uključimo u rešavanje problema zagađenja vazduha u našem gradu, pozvao sam vas da dođete na sastanak. Iako niste formalno udruženje, već grupa zabrinutih građana, želim da vas uključim u zajedničku borbu za našu decu i kvalitet života svih nas. Imajući u vidu da je odgovornost za zdravu životnu sredinu na svima nama, želim da se zajednički izborimo za čist vazduh. Na zahtev koji ste mi uputili mejlom, odgovorio sam zakazivanjem sastanka u Gradskoj upravi, u ponedeljak, u 12 časova. Voleo bih da bez postavljanja dodatnih uslova dođete, kako bismo otpočeli zajedničku borbu.

Na sastanku će, ističe Pajić „ svakako da vodi zapisnik, kako bi predloge, zaključke i rešenja do kojih se dođe imali u pisanoj formi“.

- Transparentnost svega što radim kao gradonačelnik je nedvosmislena i zbog toga kabinet gradonačelnika na sve događaje poziva medije. Svi predstavnici medija će biti pozvani posle sastanka, kako bismo mogli da damo izjave. Naš cilj nije senzacionalizam niti da sastanak dobije formu rijaliti programa, jer ozbiljnost teme zahteva i odgovornost učesnika sastanka. Kao što sam već rekao u prethodnom odgovoru, ovo je višedecenijski problem kojim se niko na adekvatan način nije bavio. Cilj je da svi zajedno napravimo rezultat kojim će se i vaša i moja deca ponositi. Sa nadom da je istinska borba za zdravu životnu sredinu stvarna želja svih nas, pozdravljam vas i očekujem na sastanku - ističe se u odgovoru gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili