EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo još jedan pacijent, u kovid - bolnici 19 osoba

M. B.

01. 03. 2021. u 16:35

PREMINUO je, nažalost, još jedan pacijent, godišta 1938. zvanično potvrđen na zarazu korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom protekla 24 časa.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, у ковид - болници 19 особа

Foto M. B.

Prema zvaničnim podacima, ukupan broj hospitalizovanih od opakog kovida-19 na Kovid- odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas je 19.

- Od njih 19, osmoro je smešteno na Grudnom odeljenju i jedanestoro na Neurolgiji. Od njih, na korona virus pozitivno je 17, dva pacijenta imaju negativan test. Tokom protekla 24 časa, dva smo pacijenta primili na lečenje, sa simtomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Jednog pacijenta smo prevezli u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Nema još današnjih, najnovijih podataka o broju eventualno novozaraženih osoba u ovom kraju. Do ovog izveštavanja, još važi zvaničan podatak od sinoć, nadamo se precizan:

- Ukupan broj registrovanih, obolelih od korona virusa, u ovom „trećem piku“ epidemije, ovde je 1.768. Od tog broja, 821 pacijent je izlečen, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. izjavio je juče dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.780 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede