GRADSKI ŠTAB UPOZORAVA: Vanredna situacija u Nišu, preti da pređe u katastrofalnu

Tanjug

04. 03. 2021. u 08:56

GRADSKI štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija vanredna, sa pretnjom da pređe u katastrofalnu, i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih korona virusom.

ГРАДСКИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ванредна ситуација у Нишу, прети да пређе у катастрофалну

Foto: D. Alihodžić

Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera - pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika olicijske uprave, objavljeno je na sajtu Grada Niša.

Naloženo je JKP „Gorica“ da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica - zabrana okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Nalaže se JKP "Tržnica" da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab za vanredne sitaucije Grada Niša doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab apelovao je na građane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Štab je pozvao građani koji to žele da se prijave za vakcinaciju.

U Nišu je vakcinisano 80.000 građana i Niš prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji. Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba