VELIČANSTVEN USPEH KUD “SPASOVDANSKI VEZ”: Drenovčani pobedili na međunarodnom festivalu (FOTO)

Z. RAŠIĆ

06. 03. 2021. u 23:57

SRPSKO kulturno-umetničko društvo iz Drenovca kod Paraćina, “Spasovdanski vez”, jedino iz Srbije učestovalo je na sedmom po redu Međunarodnom festivalu “Zvezdana kiša” u ruskom gradu Ekaterinburg i odnelo pobedničku titulu u kategoriji narodnih kola.

ВЕЛИЧАНСТВЕН УСПЕХ КУД “СПАСОВДАНСКИ ВЕЗ”: Дреновчани победили на међународном фестивалу (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U pitanju je veliki gala takmičarski festival na kom su učesnici iz Rusije nastupili na bini uživo, a bilo je pedesetak ansambala. Strani takmičari učestovali su ravnopravno na taj način što su poslali organizatorima video snimke svojih koreografija koje su prikazane u pauzama.

- Mi smo poslali koreografiju “Vlaške igre iz okoline Negotina, selo Kobišnica”, koje smo snimali prošle jeseni u izuzetno teškim uslovima zbog kovida, u pauzi između dva talasa, a sa dvadeset igrača. To je naša prepoznatljiva koreografija sa kojom učestvujemo na takmičenjima i očigledno je da se dopala stručnom žiriju ovog međunarodnog festivala – rekao je Aleksandar Mihajlović, predsednik “Spasovdanskog veza”.

Drenovački folkloraši izuzetno su ponosni na svoj internacionalni uspeh koji je u njihovom osmogodišnjem radu najveći do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća