VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU: Srbi sa Kosmeta se masovno prijavljuju za imunizaciju

Tanjug

07. 03. 2021. u 11:35

U SRPSKIM sredinama na Kosovu i Metohiji za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana ranije, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Срби са Космета се масовно пријављују за имунизацију

Foto: V. Ćirić

U saopštenju se navodi da je za prijavljene vakcinacija organizovana u utorak i sredu na tri izdvojena punkta - u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, dok će 1.400 građana u sredu i četvrtak primiti drugu dozu vakcine.

Dodaje se da Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan prevoz za građane s teritorije Kosova i Metohije koji su zainteresovani i koji su se prijavili da prime vakcinu.

U saopštenju se podseća da su prethodne nedelje u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama na KiM primane prijave za vakcinaciju, a da je Vlada Srbije obezbedila je dovoljnu količinu cepiva za sve građane.

Ističe se da, s obzirom na to da se epidemiološka situacija komplikuje i u srpskim sredinama u pokrajini, posebno ohrabruje činjenica da se protekle nedelje veliki broj građana prijavio za imunizaciju.

- Vakcinacijom pokazujemo odgovornost kako za sebe i svoju porodicu, tako i za našu zajednicu u celini - ukazuje Kancelarija za KiM.

U saopštenju se kaže da je do sada vakcinisano više od 10.500 građana iz srpskih sredina na KiM, a revakcinisano oko 8.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a