TIP IZ KOMŠILUKA: Dinamo mora slaviti kako bi održao korak za Rijekom pred veliki derbi iduće nedelje

V.M.

27. 04. 2024. u 10:50

BRANILAC titule će u okviru 32. kola hrvatskog prvenstva gostovati Varaždinu koji završnicu sezone dočekuje mirno na sredni tabele (17:00).

ТИП ИЗ КОМШИЛУКА: Динамо мора славити како би одржао корак за Ријеком пред велики дерби идуће недеље

Foto Profimedia

Nakon nešto slabijih igara u većem delu sezone, Dinamo je uhvatio zalet u pravo vreme. Nanizao je sedam ligaških pobeda i u potpunosti se vratio u borbu za titulu.

Evidentno je da će se ona voditi između dva tima jer je Hajduk ispao iz nje, a glavnu reč će uz ''modre'' voditi Rijeka koja ovo kolo dočekuje prva na tabeli sa dva boda prednosti u odnsosu na Zagrepčane.

Ono što je posebno zanimljivo je to da je Dinamo osvojio titulu 15 puta u poslednjih 16 sezona, a jedina ekipa koja je uspela da prekine taj niz je upravo Rijeka kojoj je to pošlo za rukom 2017. godine.

Svakako je da će se ključni meč odigrati sledeće nedelje u kojem ''modri'' idu na noge aktuelnom lideru, ali danas moraju slaviti kako bi taj meč imao značaj i ne smeju dozovili sebi da ''kiksnu'' i tako omoguće Sopićevoj četi da im se odmakne na +4 pred tu utakmicu.

Sa druge strane, Varaždin nema neki preterani motiv u završnici sezone jer je dočekuje mirno na sredini tabele. Ne može da se bori za Evropu, a nije ni u opasnosti od ispadanja, tako da će igrati za ponos u poslednjih nekoliko kola.

To se i vidi po njegovima nastupima za vreme marta i na četiri odigrana meča ostvario je po dve pobede uz isto toliko poraza, a treba istaći da im je jedan od njih naneo upravo Dinamo (2:1).

Verujemo da će ''modri'' to ponovo učiniti i tako izvršiti pritisak na Rijeku koja sutra igra neugodan meč sa Lokomotivom.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)