SRPSKI REPREZENTATIVAC POKAZAO KLASU: Leće posti već dva meseca

V.M.

28. 04. 2023. u 13:58 >> 13:58

''ŽUTO-crveni'' dočekuju Udineze u utakmici koja otvara 32. kolo Serije A.

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ПОКАЗАО КЛАСУ: Леће пости већ два месеца

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Domaćin se nalazi u veoma lošoj poziciji. Ne zna za pobedu dva meseca i opasno se približio zoni ispadanja. Trenutno je 16. na tabeli, ali ima samo dva boda više od Verone koja je prva ekipa ispod crte i očekuje ga borba za opstanak. Sa druge strane, Udineze je proteklog vikenda predvođen Lazarom Samardžićem (gol i asistencija) rutinski savladao Kremoneze i popeo se u gornji deo tabele Serije A.

Leće je bio jedan od favorita za ekspresan povratak u Seriju B, ali dobre igre u prvom delu sezone držale su ih daleko izvan zone ispadanja, ipak situacija se drastično promenila u poslednje vreme. Na proteklih osam ligaških utakmica ''đalorosi'' su doživeli čak sedam poraza uz remi sa Sampdorijom, a da stvar bude još gora na šest susreta uošte nisu zatresli mrežu. Tu crnu seriju produžili su prošlog vikenda kada ih je Milan ''sa pola gasa'' savladao 2:0.

Leće mora da pronađe način da se ''probudi'' jer Verona hvata zalet, a Specija (ima bod manje od domaćina) iako retko pobeđuje često remizira i na taj način skuplja poene. Na nesreću po Baronijevu četu, oni drže treći najgori rekord kod kuće u Seriji A, pošto su pobedili u samo dve od svojih 15 utakmica na stadionu ''Via del Mare'' ove sezone, tako da je večeras pravo vreme da se krene u preporod i osvoje bitni poeni za borbi za opstanak.

Udineze je trenutno deveti na tabeli i očekuje ga mirna završnica prvenstva. Mesta koja vode u Evropu su mu predaleko (Inter ima 12 bodova više), dok se opstanak u eliti uopšte nije dovodio u pitanje.

''Zebre'' su majstori za remije i odigrale su ubedljivo najviše nerešenih utakmica u Seriji A, čak 12. Uz to su samo devet puta poražene, što znači da je jedino vodeća četvorka manje puta gubila od njih ove sezone i to dovoljno govori o tome koliko je teško slomiti četu Andree Sotila.

Na poslednjih pet utakmica Udineze je upisao dve pobede, doživeo je isto toliko poraza i remizirao je sa Moncom.

U redovima domaćina neće biti duže povređenih Pongrančića i Dermakua, a pod upitnikom je Kolumbo koji je propustio duel sa Milanom.

Sotil neće moći da računa na ponajboljeg igrača ekipe Deulofeua, a na tribinama će mu se pridružiti Ebose. Moguć je izostanak Saksesa koji je protiv Kremonezea postigao svoj prvi gol ove sezone i tako prekinuo post dug 1786 minuta.

Leće mora da napadne bodove na svom terenu, uz to treba dodati da Udineze igra na golove u poslednje vreme (deset na zadnje tri utakmice) i zbog toga verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića