JUVENTUS BEZ SRPSKOG DVOJCA PROTIV FENJERAŠA? ''Stara dama'' vraća novajliju u Seriju B

O. M.

14. 05. 2023. u 09:50

JUVENTUS dočekuje Kremoneze u utakmici 35. kola italijanske Serije A.

ЈУВЕНТУС БЕЗ СРПСКОГ ДВОЈЦА ПРОТИВ ФЕЊЕРАША? Стара дама враћа новајлију у Серију Б

FOTO: Tanjug/AP

"Bjankoneri" su se konsolidovali posle dva poraza u Seriji A, od Sasuola i Napolija, vezali su dve pobede, nad Lećeom i nad Atalantom. Ovom drugom su praktično izbacili "boginju provincije" iz trke za plasman u Ligu šampiona, pa su im na tom fronut ostali "samo" Lacio, Inter i Milan, za tri preostala mesta, pošto je jedno rezervisano za šampiona Napolija.

Imaju Dušan vlahović i Filip kostić i "plan B" kada je u pitanju plasman u elitno klupsko takmičenje na Starom kontinetu, a to je ulazak na "mala vrata", osvajanjem Lige Evrope. Ishod prvog polufinalnog meča protiv Sevilje ne daje prostora za preveliki optimizam, a još manje za opuštanje, pošto je "stara dama" tek u sudijskoj nadoknadi uspela da izjednači na svom stadionu protiv španske ekipe.

Zato ne treba da bude iznenađenje ako trener Juventusa Masimilijano Alegri protiv nejakog Kremonezea izvede neki kombinovani sastav u cilju odmaranja ključnih igrača pred revanš na stadionu ''Ramon Sančez Pishuan''.

Kremoneze u ovu utakmicu ulazi sa mačem iznad glave. Iako je tim ostao neporažen u poslednja tri kola i dalje je najozbiljniji kandidat da se priključi Sampdoriji u pakovanju kofera za Seriju B. Nema mnogo vremena ni prostora za kalkulacije, jer je "sigurna luka" udaljena šest bodova, a u opticaju do kraja prvenstva je 12.

Prva prepreka na putu do opstanka je ona koju "tigrovi" nisu preskočili tačno sto godina - Kremoneze je poslednji put savladao Juvnetus 1923. godine, u vreme stare Prima divizije. Osim toga, ove sezone je u gostima ostvario samo jednu pobedu uz osam remija i sa 11 bodova je 17. klub po uspešnosti.

Dušan Vlahović je protiv Atalante potvrdio da je golgeterska kriza u kojoj je bio od utakmice sa Salernitanom definitnivno završena. Pošto je bio strelac i protiv Lećea, danas će imati priliku da prvi put postigne gol na tri uzastopne utakmice u Seriji A otkad je došao u Juventus iz Fiorentine.

Naravno, pod uslovom da Alegri ne odluči da ga odmori za revanš u Sevilji. Ako ne bude igrao menjaće ga verovatno Arkadijuš Milik, dok bi Filip kostić mesto mogao da ustupi tinejdž-senzaciji iz Engleske, Samjuelu Iling-Džunioru koji se protiv Atalante pridružio Vlahoviću na listi strelaca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?