FENER ČEKA TROFEJ U KUPU VEĆ DESET GODINA: Prošlogodišnji osvajač se neće predati bez velike borbe

V.M.

24. 05. 2023. u 10:43

U drugoj utakmici polufinala turskog kupa Fenerbahče će dočekati Sivaspor od 19.30.

ФЕНЕР ЧЕКА ТРОФЕЈ У КУПУ ВЕЋ ДЕСЕТ ГОДИНА: Прошлогодишњи освајач се неће предати без велике борбе

Foto Profimedia

Na prvom susretu pre 19 dana viđena je velika borba, Fener je bio opasniji po gol, ali na kraju niko nije zatresao mrežu i sudbina revanša će se rešavati večeras u Istanbulu.

Domaćin je tokom prvog dela sezone bio ubedljivo prvi na tabeli turskog prvenstva, ali je nakon Svetskog prvenstva zapao u krizu i sada zaostaje pet bodova za Galatasarajem dva kola pre kraja. Vredi napomenuti da će se ovi timovi sresti u poslednjem kolu i ako bi se Fener približio na tri boda, gledali bismo veliki spektakl.

Što se tiče kupa, ''žuti kanarinci'' su takmičenje započeli u šesnaestini finala u kojoj su savladali Istanbul sa 3:1, nakon toga su bili bolji od Rizea rezultatom 2:1, dok su u četvrtfinalu ubedljivo trijumfovali protiv Kajzerija (4:1).

Sa druge strane, Sivaspor je u katastrofalnom ritmu. Vezao je četiri poraza u prvenstvu i sada će strepeti za opstanak jer ima samo tri, odnosno dva boda više od Giresuna i Istanbula koji su odigrali meč manje od njega i ako bi trijumfovali poslali bi današnjeg gosta u zonu ispadanja.

''Hrabrima'' dosta bolje ide u kupu u kojem brane tron na koji su se prošle godine popeli kada su u finalu nakon produžetaka savladali Kajzeri sa 3:2. Ovosezonsku odiseju započeli su pobedom protiv Erokspora (5:2), a nakon toga su bez većih problema porazili Karadžabei (3:0), dok im je u četvrtfianlu dodeljen trijumf protiv Gazijantepa koji nije mogao da igra zbog posledica zemljotresa koji je potresao Tursku.

Pored pomenutog remija, današnji rivali su odigrali dva meča u prvenstvu i na oba je slavio Fener (1:0 i 3:1).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)