ISTANBULSKI DERBI U FINALU KUPA: Može li Fener da prekine post dug deset godina?

V.M.

11. 06. 2023. u 10:46 >> 10:47

U finalu kupa turske gledaćemo obračun Fenerbahčea i Bašakšehira.

ИСТАНБУЛСКИ ДЕРБИ У ФИНАЛУ КУПА: Може ли Фенер да прекине пост дуг десет година?

Foto Profimedia

Proteklog vikenda se završilo tursko prvenstvo, Fener je zauzeo drugo mesto i danas će pokušati da prekine desetogodišnji post bez trofeja u kupu. Sa druge strane, Bašakšehir je završio ligu kao peti što znači da mu je jedini način da se iduće sezone nađe u evropskim takmičenjima pobeda na večerašnjem meču i osvajanje prvog kupa u istoriji kluba.

Fener je u poslednjem kolu prvenstva izgubio od Galatasaraja sa 3:0, to je ostavilo gorak ukus u ustima ekipi koja čeka svoju dvadesetu tiulu devet godina i moraće da je čeka još minimum 12 meseci.  Četa Žorža Žezusa je bila napadački najefikasnija ekipa sa 87 postignutih pogdaka u Superligi, što je često slučaj sa timovima portugalskog stručnjaka koji preferira napadčki fudbal.

Žezusu ističe ugovog i njegova sudbija je još nepoznata, ali sigurno je mu neće faliti motiva da Feneru donese sedmi kup u istoriji kluba, prvi nakon deset godina.

Na putu do finala ekipa ''žuto-plavi'' su na putu do finala redom bili bolji od Istanbula (3:1), Rizerspora (2:1), Kajzerispora (4:1) i Sivaspora (0:0, 3:0).

Što se tiče Bašakšheira, on je proteklog vikenda savladao Trabzon sa 3:1, na taj način je završio prvenstvo sa tri uzastopne pobede i sa dosta samopoudanja ulazi u ovaj meč.

Trener ekipe je bivša uzdanica Fenerbahčea, Emre Belezoglu koji će morati da savlada bivši klub kako bi vratio ''sive sove'' u Ligi konfernecija u kojoj su ove sezone dogurali do osmine finala gde ih je izbacio belgijski Gent.

Bašakšehir je odiseju u kupu započeo trijumfom nad Goztepeom (3:1), nakon toga je izbacio Karagumruk i Galtasaraj sa po 3:2, dok je u polufinalu posle produžetaka bio bolji od Ankaragučua ukupnim rezultatom 3:2.

Gradski rivali su odigrali dva meča ove sezone i ona oba je slavio Fener, kod kuće 1:0 i u gostima 1:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)