"ORLOVI" LETE VISOKO: Srbija nastavlja pobednički niz?

O. M.

20. 06. 2023. u 12:35 >> 12:35

FUDBALSKA reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu ovog utorka kada od 20.45 gostuju selekciji Bugarske na stadionu "Huvefarma arena" u Razgradu.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ ВИСОКО: Србија наставља победнички низ?

FOTO: FSS

"Orlovi" su bili slobodni u trećem kolu, a taj termin su iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice protiv Jordana. Susret u Beču okončan je pobedom naše reprezentacije koju je doneo napadač Los Anđeles galaksija Dejan Joveljić golovima u 83. i 94. minutu. Prethodno je Jordan preko Al-Mardija i Al-Tamarija preokrenuo početno vođstvo Srbije koje je u sedmom minutu doneo Strahinja Eraković svojim prvencem u nacionalnom dresu.

Srbija je, i pored propuštanja akcije u prošlu subotu, zadržala prvo mesto na tabeli grupe "G", jer su Mađari i Crnogorci remizirali u Podgorici pa sada imaju po četiri boda, dva manje od izabranika Dragana Stojkovića Piksija. Bugarska je poslednja na tabeli sa jednim bodom, koliko ima i Litvanija ali uz utakmicu manje i sa boljom gol-razlikom.

Bugarska nije učestvovala na velikim takmičenjima od 2004. godine kada se plasirala na Evropsko prvenstvo u Portugalu. "Lavovi" su kvalifikacije počeli porazom od 1:0 kod kuće od Crne Gore. Tri dana kasnije gostovali su u Mađarskoj i već posle 39. minuta utakmice bili u minusu od tri gola, što je bio i konačan rezultat meča, samo zato što su Mađari "smanjili gas" i rešili da rano zatvore utakmicu. Koliko je bugarski fudbal u krizi govori i poslednji rezultat sa slabašnim Litvancima, protiv kojih im ni igrač više od 16. minuta nije pomogao da ostvare pobedu. 

Bugari su dobili samo dve utakmice u poslednja tri ciklusa kvalifikacija za Euro kao domaćini, bilo da su igrali u Sofiji ili Razgradu, pre osam godina protiv Azerbejdžana i pre četiri godine protiv Češke.

Srbija će u Razgradu, kao i protiv Jordana u Beču, biti lišena pomoći trojice najboljih napadača Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, pa će mesto u špicu napada verovatno zauzeti Dejan Joveljić koji ga je i zaslužio svojim učinkom protiv reprezentacije sa Arapskog poluostrva.

Naš nacionalni tim sastajao se do sada 32 puta sa Bugarskom, samo sa Rumunijom (46) i Češkom/Čehoslovačkom (36) odigrali smo više susreta. Bilans je 19 pobeda orlova/plavih, sedam pobeda Bugarske, dok je šest utakmica završeno bez pobednika, uz gol-razliku 67:43 u našu korist. 

Od obnove samostalnosti Srbije odigrali smo dva prijateljska meča sa našim istočnim susedima i oba dobili. Na stadionu Partizana 2008. bilo je 6:1, po dva gola postigli su Savo Milošević, kome su to bili poslednji golovi za nacionalni tim, i Lane Jovanović, a po jedan Nenad Milijaš i Danko Lazović. Dve godine kasnije na stadionu Vasil Levski u Sofiji pobedili smo sa 1:0, golom Nikole Žigića, kome je to takođe bio poslednji gol za reprezentaciju.

Nekadašnji selektor Srbije, a sada Bugarske Mladen Krstajić na konferenciji za novinare je istakao da "orlovi" imaju svojih slabosti koje će njegov tim probati da iskoristi, ali s obzirom na igru na prethodnom susretu, mi smatramo da su im šanse za povoljan rezultat protiv Srbije minimalne.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO TO DOSAD NISMO ZNALI? Evo čemu služe poslednje rupe za pertle na patikama