OBRAČUN NEPORAŽENIH: Mogu li Ukrajinci iznenaditi ''perfektne'' Francuze?

V.M.

02. 07. 2023. u 08:35

U drugom današnjem četvrtfinalu Eura za mlade gledaćemo obračun dve neporažene ekipe, Francuske i Ukrajine.

ОБРАЧУН НЕПОРАЖЕНИХ: Могу ли Украјинци изненадити перфектне Французе?

Foto: Profimedia

'' Galski petlići'' su se prošetali kroz grupu ''D'' osvojivši maksimalnih devet bodova, dok su Ukrajinu momemnti delili od prvog mesta u grupi ''B'', ali pogodak Ruiza u 90. minutu poslednjeg kola pomerio ih je na drugo mesto.

Što se tiče Francuza, oni su na početku prvenstva savladali velikog rivala Italiju sa 2:1 iako su samu završnicu meča igrali sa igračem manje. Nakon toga rutinski su odradili posao protiv Norvežana (1:0), što je značilo da im je u poslednjem kolu bio dovoljan bod protiv Švajcarske za prolaz u nokaut fazu, ali oni su u dominantnom stilu uzeli sva tri, 4:1.

Francuska je uz Englesku jedina reprezentacija koja je osvojila maksimalan broj bodova u grupnoj fazi. 

''Trikolori'' su se deset puta plasirali na Euro u svojoj istoriji i svaki put su stizali barem do četvrtfinala, mada vredi napomenuti da u periodu od 2007. do 2017. nisu upisali nijedan nastup na završnom turniru.

Sa druge strane, Ukrajinci su u uvodna dva kola osvojili šest bodova. prvo su rutinski porazili Hrvate sa 2:0, a nakon toga su uz dosta  muka auto-golom Dicana u samoj završnici meča savladali jednog od domaćina, Rumuniju. U poslednjem kolu imali su priliku da se domognu prvog mesta, vodili su sa 2:0 protiv Španaca na poluvremenu, ali '' crvena furijica'' se vratila u drugom delu igre, poravnala rezultat i tako zauzela prvo mesto zbog bolje gol-razlike.

Ukrajina je svoj najbolji plasman na Euru imala 2006. kada je u finalu poražena od Holandije i u ovaj meč ulazi sa dosta samopouzdanja jer je tresla mrežu svog protivnika na prethodnih 18 utakmica u kojima je doživela samo dva poraza.

Francuzi imaju problema sa povredama, biće bez ponajboljeg igrača ekipe Olisea za kojeg je Euro završen, a na tribinama će mu se pridružiti i Kounadio Kone koji je na meti velikog broja evropskih velikana poput Liverpula. 

Kod Ukrajinaca nema izostanaka, a dobra vest za selektora Rotana je povratak Vladislava Vanata nakon odrađene susepnzije.

Ovo će biti obračun dve napadački raspoložene ekipe i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener