GENK LEČI RANE IZ PROŠLE SEZONE: Švajcarski velikan se polako vraća na staze stare slave

V.M.

25. 07. 2023. u 11:20

Nakon što su oba tima završila kao drugoplasirani u svojim domaćim ligama prošle sezone, Servet i Genk sada započinju potragu za plasmanom u Ligu šampiona u prvom meču drugog kola kvalifikacija.

ГЕНК ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Швајцарски великан се полако враћа на стазе старе славе

Profimedija

Dok je švajcarska ekipa završila daleko iza Jang Bojsa u borbi za prvo mesto u Superligi, njihove belgijske kolege su izgubile trku sa Antverpenom na najgori mogući način.

Završivši kampanju 2022/23. sa bodom više od Lugana, Servet je zauzeo drugo mesto na tabeli švajcarskog prvenstva i tako obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tradicionalno jedan od najuspešnijih švajcarskih klubova, koji je osvojio 17 nacionalnih titula i sedam kupova, domaćin je u skorijoj istoriji izgubio kvalitet zbog finansijskih problema, ali polako se vraća u vrh Švajcarskog fudbala.

Servet je na veoma dobar način otvorio novu sezonu, slavio je na četiri prijateljske utakmica, a uz to je na startu prvenstva savladao Grashopers rezultatom 3:1.

Sa druge strane, Genk se vratio u akciju nakon srceparajućeg završetka sezone 2022/23. zabeleživši tri pobede u pet pripremnih mečeva, najznačanija je bila ona od pre par dana kada su savladali novopečenog premijerligaša Barnli sa 2:0.

Žrtve spektakularnog pogotka Tobija Aldervajrelda u 94. minut poslednjeg kola zbog kojeg im je za bod izmaka titula u belgijskoj Pro ligi protiv Antverpena poslednjeg dana, ekipa Voutera Vrankena morala je da se zadovolji drugim mestom u dramatičnoj borbi za krunu prošle sezone.

Genk je izgubio glavnog napadača Pola Onuačua od Sautemptona na pola puta za osvajanje titule, ali su bili zauzeti za vreme leta i ekipu je iz Sarpsbogrga pojačao jedan od najvećih talenata u Evropi Kristofer Bah, koji je potpisao petogodišnji ugovor.

Oba tima su bila napdački raspoložena za vreme pripremnog perioda, Servet je tu formu preneo na domaće prvenstvo, a verujemo da ćemo i danas gledati goleadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)