ŠAMPION SE VRAĆA U IGRU: Lider je doživeo samo jedan poraz u sezoni, ali od današnjeg protivnika

O. M.

29. 07. 2023. u 09:16

UTAKMICA između prva dva tima na tabeli švedske Alsvenskan lige igra se ove subote od 15.30. Haken će u derbiju kola a možda i prvenstva ugostiti Elfsborg.

ШАМПИОН СЕ ВРАЋА У ИГРУ: Лидер је доживео само један пораз у сезони, али од данашњег противника

FOTO: Profimedia

Branilac titule Haken je drugi na tabeli posle 17 utakmica sa 11 pobeda i 35 bodova. Zaostaje četiri boda za liderom Elfsborgom.

Haken je dve utakmice bez pobede i nije uspeo da postigne gol u obe utakmice. U sredu su remizirali u Ligi šampiona protiv Klaksvika sa Farskih Ostrva. U ligi, Haken je bio u odličnoj formi i neporažen je u šest utakmica sa pet pobeda u tom nizu, pre nego što je poražen od Varne prošlog vikenda.

Čak i sa tim porazom, samo Elfsborg je u poslednje vreme bio u boljoj formi od Hakena. Haken je veoma efikasan i ima najbolji napad u ligi sa 42 postignuta gola. Odlični su kod kuće gde imaju sedam pobeda iz osam utakmica i postigli su bar po jedan pogodak na svakoj.

Trenutno su u seriji od šest uzastopnih pobeda na domaćem terenu sa tri ili više postignutih golova. Haken je lider Alsvenskan lige po broju odigranih "oba tima daju gol" utakmica.

Elfsborg je u prilici da se bori za svoju prvu titulu u Allvenskan ligi od 2012. godine. Prošlu sezonu su završili na šestom mestu ali sada su vodeći u ligi. Posle 16 utakmica imaju 39 bodova a samo četiri puta nisu uspeli da pobede. Posle poraza u prvom kolu nanizali su 15 utakmica bez izgubljene sa 12 pobeda u tom nizu!

Elfsborg ima najbolju odbranu u ligi sa 11 primljenih golova i drugi najbolji napad sa 39 postignutih golova. Nisu uspeli da postignu gol u samo dve utakmice i zabeležili su osam "klin-šitova".

U gostima su nanizali sedam pobeda a samo jedna od njih je bila sa manje od dva gola razlike. Ipak, jedini poraz u sezoni doživeli su upravo od Hakena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!