KRAJ PUTA ZA BORBENE ISLANĐANE? Kopenhagen na svom terenu brani velikih 2:0

O. M.

02. 08. 2023. u 12:28

DANSKI šampion Kopenhagen dočekuje prvaka Islanda Brejdablik u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč u Koppavoguru završen je pobedom "lavova" od 2:0. Revanš se igra od 20 časova.

КРАЈ ПУТА ЗА БОРБЕНЕ ИСЛАНЂАНЕ? Копенхаген на свом терену брани великих 2:0

FOTO: EPA

Kopenhagen je u prvom meču pokazao kvalitetan fudbal. Poveli su "lavovi" već u prvom minutu kada je Džordan Larsen postigao gol. Isti igrač je u 32. minutu asistirao Rasmusu Falku koji je postavio konačnih 2:0.

Rezultat je mogao biti veći da je gostujući tim iskoristio neke vrlo izgledne šanse.

Kopenhagen je u julu odigrao nekoliko utakmica iz kojih ima stoodstotan učinak. Savladao je Silkeborg sa 2:1, protiv Šalkea bilo je 2:0, Lingbi su pobedili sa 2:1, a Vejle rezultatom 3:2.

Brejdablik je uigrana ekipa koja dobro igra na domaćoj sceni. Trenutno su treći u ligi Islanda koju su prošle godine osvojili sa čak 10 bodova više od drugoplasiranog.

U pretkvalifikacijama za Ligu šampiona Brejdablik je savladao Tre pene sa 7:1 i podgoričku Budućnost sa 5:0. U prvom kolu čekao ih je irski Šamrok Rovers,koji su oba puta pobedili sa 1:0 i 2:1.

Islanđani su u nepovoljnoj poziciji jer gube 2:0 pred naredni meč sa Kopenhagenom. Zaista su male šanse da nadoknade taj deficit u gostima i iznenade Kopenhagen. Ukoliko ispadnu iz ovog takmičenja, biće im garantovano učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ako tamo budu uspešni, to će im biti prvi put da se takmiče u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića