ČOLU ISTIČE VREME? Navijači Atletika žele ofanzivniju igru i trofeje

O. M.

14. 08. 2023. u 15:18 >> 15:18

U poslednjem meču prvog kola španske La lige Atletiko Madrid dočekuje ekipu Granade. Utakmica će biti odigrana na stadionu "Metropolitano" u Madridu s početkom u 21 i 30.

ЧОЛУ ИСТИЧЕ ВРЕМЕ? Навијачи Атлетика желе офанзивнију игру и трофеје

FOTO: Tanjug/AP

Atletiko Madrid je prethodnu sezonu završio na trećem mestu, sa 11 bodova manje od šampiona Barselone i jednim manje od gradskog rivala Real Madrida.

Iako Atletiko sveukupno beleži dobre rezultate, stiče se utisak da je trener tima Dijego Čolo Simeone sve više kritikovan zbog svog ultradefanzivnog pristupa. Naravno, kada je Atletiko osvojio titulu u sezoni 2020/21, navijači su tolerisali takvu igru.

Međutim, tri godine je prošlo od toga, a "jorgandžije" nisu osvojile nijedan trofej. U Ligi šampiona zabeležili su najslabiji rezultat u poslednjih deset godina, završivši kao poslednjeplasirani tim u svojoj grupi.

Kao da se ne obazire mnogo na kritike, Simeone je pred početak nove sezone doveo četiri pojačanja, sva četiri iz odbrambene linije. Atletiko se pojačao turskim internacionalcem Čalarom Sojundžuom iz Lestera i iskusnim Cezarom Aspilikuetom iz Čelsija, koji su došli kao slobodni igrači, iz Selte je za pet miliona stigao Havi Galan, a iz urugvajskog Rasing Montevidea Santjago Murinjo za 2,7 miliona.

Samo godinu dana nakon ispadanja u Segundu, Granada je uspela da se vrati u prvi razred španskog fudbala. Sezonu su završili na prvom mestu, sa tri boda više od drugoplasiranog Las Palmasa u jednoj od najuzbudljivijih i najneizvesnijih sezona druge španske lige, s obzirom na to da se tri kola pre kraja čak šest klubova nalazilo na prva dva mesta koja vode u La ligu.

Granada je u pripremnom periodu ostvarila odlične rezultate, zabeleživši četiri pobede i jedan poraz. Savladali su San Fernando, El Ehido, Sanlukeno, Seutu i ​​Hetafe, dok je jedini poraz bio na generalnoj probi pred početak šampionata, od Almerije 1:0.

Međutim, renome protivnika koje je Granada pobedila je, osim Hetafea, daleko ispod nivoa španske Primere pa ti rezultati ne daju pravu sliku snage Andalužana. Kada se tome doda podatak da je igrački kadar ostao gotovo isti, da je na pojačanja potrošeno za La ligu preskromnih šest miliona evra, jasno je da će Granada u ovoj sezoni biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

U poslednjoj zajedničkoj sezoni u popularnoj "primeri", 2021/22, Atletiko nije uspeo da pobedi Granadu, bilo je 0:0 u Madridu, a 2:1 za Granadu na njenom stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,53) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)