BORJAN NAJVEĆE RAZOČARENJE: Slovan na ivici eliminacije iz Lige šampiona, Izraelci blizu ponavljanja prošlogodišnjeg podviga

O. M.

15. 08. 2023. u 14:13 >> 14:13

MAKABI iz Haife dočekuje Slovan iz Bratislave u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na stadionu Sami Ofer u Haifi od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

БОРЈАН НАЈВЕЋЕ РАЗОЧАРЕЊЕ: Слован на ивици елиминације из Лиге шампиона, Израелци близу понављања прошлогодишњег подвига

Foto: Profimedia

Izraelci imaju značajan kapital iz prve utakmice odigrane u Slovačkoj u kojoj su pobedili sa 2:1, nanevši prvi ovosezonski poraz klubu čije boje brani nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Borjan. Strelci za Makabi bili su Fransi Pjero i Dija Sabija, dok je jedini gol za Slovan postigao igrač gostiju Saka koji je pogodio sopstvenu mrežu. Zanimljivo da su sva tri gola pala u prvih 15 minuta susreta.

Posle utakmice, izraelski mediji apostrofirali su upravo Borjana kao "najzaslužnijeg" za pobedu njihovog predstavnika.

Izraelci su likovali i zbog igre koju je prikazao ostatak ekipe Slovana, navodeći posebno sporost slovačkih igrača i bezidejnost u napadu. Treneru Slovana Vladimiru Vajsu ne treba bolja analiza utakmice od ove izraelskih medija.

Makabi je prošle sezone ostvario istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj je imao nekoliko zapaženih rezultata, poput pobede od 2:0 nad Juventusom. Imajući u vidu rezultat prve utakmice i činjenicu da je potencijalni protivnik u plej-ofu švajcarski Jang bojs koji može da se pobedi, nije teško zamisliti Makabi u žrebu za grupnu fazu Lige šampiona.

Tim iz Haife je na putu do trećeg kola eliminisao Hamrun, pobedam od 4:0 i 2,1, a zatim moldavski Šerif (0:1 i 3:1 posle produžetaka).

Slovan je kvalifikacije otvorio dvomečom sa luksemburškim Esperanžom. Tim iz Slovačke je uz dosta muke prošao u naredno kolo, s obzirom da je prvi meč završen rezultatom 1:1, dok je Slovan tek u drugom poluvremenu revanša stekao prednost, čime je obezbedio prolaz u naredno kolo.

Mučili su se slovaci i u drugoj runi sa mostarskim Zrinjskim. Iako su u Mostaru pobedili sa 1:0, uspeli su da sebi zagorčaju život u revanšu gde umalo da ispuste 2:0. "Plemići" su uspeli da izjednače i do kraja utakmice, iako je preostalo samo nekoliok minuta, čak priprete i malo je nedostajalo da izbore produžetke. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu