ŠAMPION SE MUČI NA STARTU SEZONE: Barselona bez trenera napada "Žutu podmornicu"

O. M.

27. 08. 2023. u 09:40

U derbiju trećeg kola španske La lige, Viljareal dočekuje Barselonu. Utakmica se igra na Stadionu de la Keramika s početkom u 17 časova i 30 minuta.

ШАМПИОН СЕ МУЧИ НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Барселона без тренера напада Жуту подморницу

FOTO: Tanjug/AP

"Žuta podmornica" je sezonu otvorila porazom na svom terenu (1:2) od Betisa, ali se iskupila u drugom kolu, trijumfom na gostovanju Majorki od 1:0.

Prošlu sezonu Viljareal je završio na petom mestu sa 64 boda i izborio time plasman u Evropa ligu. Četvrtoplasirani Sosijedad pobegao je sedam bodova za mesto u Ligi šampiona.

Rezultati Viljareala u prijateljskim utakmicama nisu bili na visini očekivanja navijača, jer su u tom periodu zabeležili jednu pobedu, dva remija i četiri poraza. Jedinu pobedu ostvarili su nad Altahom, neodlučeno igrali sa Fajenordom i Nicom, a poraze su pretrpeli od Sent Galena, Hanovera, lisabonskog Sportinga i Njukasla.

Viljareal je ovog leta doveo brojne nove igrače, uključujući Aleksandra Sorlota koji je plaćen 10 miliona evra Lajpcigu i Denisa Suareza koji je došao bez obeštećenja pošto mu je istekao ugovor u Selti, ali su izgubili neke ključne ličnosti kao što je Nikolas Džekson (pojačanje Čelsija za 37 miliona), Semjuela Čukvuezea, koji je otišao u Milan za 20 miliona, dok je Bulaje Dija otišao u Salernitanu za 12 miliona.

Trener Kike Setijen u ovoj utakmici neće moći da računa na povređene Fransisa Kokelina i Alberta Morena. U napadu će se uzdati u Herarda Morena, koji je golom protiv Majorke postao najbolji strelac Viljareala svih vremena.

Barselona je u odbranu titule ušla neubedljivim remijem bez golova protiv Hetafea, a utisak je malo popravljen pobedom u drugom kolu nad Kadizom, iako se šampion mučio i u tom meču pošto je odbrana gostiju odolevala do 82. minuta kada je bravu razbio Pedri. Konačnih 2:0 na stadionu Espanjola (Kamp Nou se renovira) postavio je Tores u četvrtom minutu nadoknade.

Za razliku od domaćeg šampionata, gde je titula osvojena sa komfornih deset bodova više u odnosu na drugoplasiranog večitog rivala Real rezultati Barselone u Evropi bili su ispod ugleda ovog kluba, jer je posle eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona Ćavijeva ekipa eliminisana već na narednoj prepreci u Ligi Evrope, od Mančester junajteda.

Ćavi neće voditi ekipu protiv Viljareala, kao što je nije vodio ni protiv Kadiza, jer je na utakmici protiv Hetafea zaradio crveni karton i dva meča suspenzije. S njim "u paketu" isključen je i Rafinja pa ni on neće omoći drugovima u ovom derbiju. Pored njih, u ekspediciji Barse na "Madrigalu" neće biti ni povređenih Arauha i Pedrija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)