VRAĆA SE "KVARADONA": Lacio proletos pobedom u Napulju odložio promociju novog šampiona

O. M.

02. 09. 2023. u 09:54 >> 09:54

U trećem kolu Serije A Napoli dočekuje Lacio. Utakmica je na programu u subotu od 20.45 na stadionu "Dijego Armando Maradona".

ВРАЋА СЕ КВАРАДОНА: Лацио пролетос победом у Напуљу одложио промоцију новог шампиона

FOTO: EPA

Šampion je sigurnim korakom krenuo u odbranu titule i pravo da i sledeće sezone na dresovima nosi "skudeto". U prvom kolu savladao je Frozinone u gostima sa 3:1, a u prošlom je bio bolji od Sasuola sa 2:0.

Prošlosezonski "kapokanonijere" Serije A, Viktor Osimen, uprkos brojnim ponudama i najavama, ostao je u gradu pod Vezuvom - i nastavio po starom. Nigerijac je postigao tri od pet ovosezonskih golova Napolitanaca, dva u meču protiv Frozinonea i jedan protiv Sasuola.Taj skor bio bi možda i veći da je izveo i drugi penal na meču protiv ''neroverda'' (prvi je realizovao), ali ulogu izvođača prepustio je Raspadoriju koji je bio neprecizan.

Ostao je i Hviča Kvarackelija koji je prošlu sezonu obeležio asistencijama, a i on je nastavio u istom stilu. Iako još rovit posle povrede, zbog čega nije bio starter, bio je kreator drugog gola protiv Sasuola, a Đovaniju Di Lorencu preostalo je samo da pogodi mrežu.

U pripremnom periodu Napolitanci, koji su prošlu sezonu završili sa 90 bodova, čak 16 više od današnjeg protivnika koji je završio kao drugoplasirani, su ostvarili tri pobede i dva remija u pet prijateljskih utakmica. 

Da li će "Kvaradona" zabeležiti prvi start sezone kao podrška OSimenu sa krila, odlučiće u poslednjem trenutku novi trener Rudi Garsija koji je ovog leta zamenio Lučana Spaletija.

Jedno je sigurno, na drugom krilu neće biti Irvina Lozana koji je odlučio da se vrati u PSV Ajndhoven posle četiri godine provedene u Napoliju. Zameniće ga danski reprezentativac Jesper Lindstrom koji bi već u subotu mogao da debituje.

Lacio dolazi u Napulj posle poraza od 1:0 u duelu sa novim prvoligašem Đenovom. Nebeskoplavi su poraženi i u prvom kolu i to od Lećea sa 2:1.

Iako su rano poveli golom Čira Imobilea, Almkvist i Di Frančesko su u završnici meča doneli preokret pa Lacijali sada dele poslednju poziciju sa Empolijem od koga imaju za jedan postignut pogodak. bolju gol-razliku.

Lacio je odneo minimalnu pobedu u martu ove godine kada su se poslednji put sastali na "Maradoni" i tada je time privremeno odložio promociju novog šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!