KODRO VADI KESTENJE IZ VATRE: Luksemburg se "zmajevima" ne sme ponoviti

O. M.

08. 09. 2023. u 11:17

U petom kolu kvalifikacija za EURO 2024, Bosna i Hercegovina dočekuje Lihtenštajn. Utakmica je na programu u petak od 20.45 časova na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

КОДРО ВАДИ КЕСТЕЊЕ ИЗ ВАТРЕ: Луксембург се змајевима не сме поновити

FOTO: EPA

"Zmajevi" su u prethodnom kolu šokirali svoje navijače i kladioce širom sveta, porazom od 2:0 od Luksemburga na istom ovom stadionu. Gostujući tim je poveo u četvrtom minutu utakmice preko Sančeza. Domaći su imali priliku da izjednače iz jedanaesterca u 56. minutu, ali je Amir Hadžiahmetović bio neprecizan. Konačan rezultat postavio je Sinani u 74. minutu.

I pre tog meča Bosna je pretrpela još dva poraza, prvo od Portugala u gostima sa 3:0, a potom i od Slovačke sa 2:0. Jedini trijumf do sada u kvalifikacijama ostvarili su u prvom kolu protiv Islanda rezultatom 3:0.

Ovi rezultati koštali su posla selektora Faruka Hadžibegića koga je u vrućoj fotelji zamenio Meho Kodro. Nekadašnji fudbaler Barselone imaće težak posao da igračima vrati poljuljano samopouzdanje.

S obzirom na dosadašnje igre i rezultate i imajući u vidu protivnike u grupi (Portugal i Slovačka) malo je verovatno da će nekadašnji ubojiti napadač uspeti da preokrene stanje na tabeli, ali za utehu Bosancima ostaje obezbeđen baraž koji im je u amanet ostavio Bugarin Ivajlo Petev, prethodnik Faruka Hadžibegića na klupi "zmajeva". Njemu je posle Lige nacija u kojoj je izborio promociju u elitnu diviziju istekao ugovor, ali u Savezu naših zapadnih suseda nisu bili zainteresovani da ga produže.

U poslednjoj utakmici Lihtenštajn je na svom terenu izgubio od Slovačke rezultatom 0:1. Posle četiri odigrana kola, Lihtenštajn ima četiri poraza. Pre susreta sa Slovačkom poraženi su i od Portugala (4:0), Islanda (0:7) i Luksemburga (2:0). Ako izbegnu poraz u ovom meču, biće to prava senzacija, jer su totalni autsajderi u ovoj grupi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku