ITALIJANI SA NOVIM TRENEROM JURE TRI BODA: ''Lavovi'' su ''azurima'' naneli najteži poraz u skorijoj istoriji

V.M.

09. 09. 2023. u 19:57 >> 19:58

U okviru grupe ''C'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Severna Makedonija će od 20:45 dočekati Italiju.

ИТАЛИЈАНИ СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ ЈУРЕ ТРИ БОДА: Лавови су азурима нанели најтежи пораз у скоријој историји

FOTO: EPA

Nakon osvajanja Eura pobedom nad Englezima u finalu, delovalo je da će se Italija vratiti u sam vrh svetskog fudbala, ali to nije bio slučaj. ''Azuri'' su kao evropski prvaci izostali za Svetskog prvenstva nakon katastrofalnih kvalifikacija, a posle promenljivog otvaranja ovih sadašnjih došlo je do rotacija na klupi.

Roberto Manćini je napustio kormilo gosta i preuzeo Saudijsku Arabiju, a njegovo mesto zauzeo je Lučano Spaleti čiji je Napoli prošle godine sjajnim igrama osvojio titulu prvaka Serije A.

Što se tiče samih kvalifikacija, Italija je započela porazom od Engleske (1:2), a nakon toga je neubedljivo savladala Maltu sa 2:0 i trenutno je treća na tabeli grupe ''C''. 

Drugoplasirana Ukrajina im beži tri boda, ali je odigrala meč više od njih tako da imaju priliku da se izjednače po broju poena ako večeras ''azuri'' slave u Skoplju.

Današnji gost je skoro zauzeo treće mesto u Ligi nacija i ako ponovo bude loše nastupio u kvalifikacijama, imaće priliku da se domogne Eura preko baraža.

Što se tiče Severne Makedonije, ona pruža dosta slabe partije i teško da će ponoviti uspeh iz prošlog ciklusa kada je dogurala do grupne faze Evrsopskog prvenstva. 

Na otvaranju kvalifikacija Makedonci su bili bolji od Malte sa 2:1, ali su posle toga usledila dva veoma teška poraza. Prvo su ispustili dva gola prednosti protiv Ukrajine (2:3), a zatim su im Hari Kejn i družina napunili mrežu do vrha na ''Vembliju'' sa sedam postignutih pogodaka (0:7).

Današnji rivali su se susreli krajem marta prošle godine kada je Makedonija u sada već čuvenom meču polufinala plej-ofa za Svetsko prvenstvo u Palermu savladala Italijane pogotkom Trajkovskog u 92. minutu i tako izostavila Evropske prvake sa najjačeg reprezentativnog takmičenja.

Verujemo da je došlo vreme za osvetu ''azura'' i očekujemo da danas rutinski odnesu sva tri boda iz Skoplja na debiju Lučana Spaletija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)