POSLEDNJI VOZ ZA ŠVEDSKU: "Vikinzi" se teško navikavaju na život bez Zlatana

O. M.

12. 09. 2023. u 09:44

DERBI grupe F kvalifikacija za odlazak na EURO 2024 u Nemačkoj igra se ovog utorka od 20 časova i 45 minuta na stadionu Nacional Arena u Stokholmu, gde domaća Švedska dočekuje Austriju.

ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ШВЕДСКУ: Викинзи се тешко навикавају на живот без Златана

FOTO: Profimedia

Domaći tim je posle četiri kola treći sa šest bodova, sa po dve pobede i dva poraza, dok su gosti neporaženi sa tri pobede i jednom neodlučenom utakmicom i dele prvo mesto sa Belgijom.

Švedska je nedavno počela novi ciklus, bez legendarnog Zlatana Ibrahimovića, ali trebaće "vikinzima" neko vreme da stvore novi tim za velika dela. Utakmica protiv Austrije je možda i poslednja šansa za tim Janea Andersona da uhvati priključak u borbi za plasman na EURO. Pre tri meseca izgubili su od "vondertima" sa 2:0, a oba pogotka za domaćina postigao je vezista Red bul Lajpciga Kristof Baumgartner. Na startu kvalifikacija poraženi su i od prvog favorita u grupi Belgije i to kao domaćini sa 3:0, a het-trik na tom meču ostvario je napadač Rome (tada Intera) Romelu Lukaku.

Šveđani su se najviše mučili sa promenom formacije, ali je Anderson čini se najzad shvatio da im najviše odgovara klasična 4-4-2 kojoj će se verovatno vratiti i protiv Austrije. U napadu će nastupiti Aleksander Isak, napadač Njukasl junajteda koji je u pobedi od 5:0 protiv Estonije prošlog vikenda konačno prekinuo katastrofalan niz od 11 utakmica ili 697 dana bez postignutog gola za "plavo-žute". Društvo u špicu će mu verovatno praviti špic Sportinga Viktor Đekereš, što znači da će se Dejan Kuliševski preseliti u vezni red gde će preko desne strane delovati iz drugog plana i pokušati da probije odbranu Austrije koja u četiri dosadašnja kola nije poklekla samo na jednoj utakmici - protiv Švedske u Beču.

Austrijanci su na dobrom putu da prvi put u istoriji odu na EURO kroz kvalifikacioni siklus. Istina, učestvovali su 2008. godine, ali tada su plasman obezbedili kao domaćini pa kvalifikacije nisu ni igrali.

Ralf Rangnik je posao selektora Austrije počeo šokantnom pobedom nad Hrvatskom, ali je usledilo pet utakmica bez pobede, posle čega su se javile sumnje u stručnost nemačkog trenera. Ali izgleda da je napokon uspeo da sklopi kockice jer je trenutno u seriji od sedam utakmica bez poraza, uključujući i remi u gostima protiv Belgije (1:1).

Austrija je bila slobodna u prvom delu ovog trećeg kvalifikacionog prozora pa je termin iskoristila za odigravanje prijateljske utakmice. Bez osnovnih nosilaca igre, Davida Alabe, Kristofa Baumgartnera, Marsela Sabicera i Marka Arnautovića, iznenađujuće su gubili na poluvremenu, ali je ulazak ovog pokera asova u drugom delu bio dovoljan samo za poravnanje, ne i za potpuni preokret protiv jedne od lošijih reprezentacija Starog kontinenta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu