NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

MOŽE LI ŠAMPION DA ZAUSTAVI "ČEKIĆARE"? Vest hem je bez poraza u sezoni, ali u London dolazi Pepova mašinerija na čelu sa Holandom

O. M.

16. 09. 2023. u 09:55 >> 09:55

ŠAMPION Evrope i Engleske, Mančester siti gostuje Vest hemu u jednom od derbija petog kola Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu u Olimpijskom parku Kraljice Elizabete od 16 časova.

МОЖЕ ЛИ ШАМПИОН ДА ЗАУСТАВИ ЧЕКИЋАРЕ? Вест хем је без пораза у сезони, али у Лондон долази Пепова машинерија на челу са Холандом

Tanjug/AP

"Građani" su jedini tim sa stopostotnim učinkom u prva četiri kola, ali su i "čekićari" neporaženi, sa tri pobede i jednim remijem. Samo je Bornmut u prvom kolu izbegao poraz od Vest hema, što se ne može reći za Čelsi, Brajton i Luton. Pri tome, Vest hem je samo jednu utakmicu odigrao kod kuće, pa je uz Totenhem najuspešniji gost u dosadašnjem delu prvenstva Engleske. Zanimljivo je da su sva četiri meča Vest hema u ligi ove sezone došla GG, a svi osim one iz prvog kola GG&3+.

Koliko će ta statistika značiti izabranicima Dejvida Mojesa protiv zvanično najbolje ekipe Engleske i Evrope, videće se ove subote oko 18 časova, kada sudija Endi Medli odsvira kraj. Ova utakmica je inače uvod u niz teških duela za Vest hem, pošto ih u naredna dva kola očekuju ogledi sa Liverpulom i Njukaslom.

Vest hem će ove sezone biti jedan od tri predstavnika Premijer lige u Ligi Evrope, uz Liverpul i Brajton. To pravo "čekićari" su ostvarili osvajanjem prošlogodišnjeg izdanja Lige konferencija. Prvi protivnik u grupi "A", narednog četvrtka, biće im vicešampion Srbije, TSC iz Bačke Topole, koji je autsajder grupe u konkurenciji "čekićara", Frajburga i Olimpijakosa. 

Puleni Pepa Gvardiole impresivno su krenuli u odbranu titule sa četiri pobede i gol-razlikom 11:2.  Mada se mora priznati da su u prva četiri kola imali samo jedan stvarno ozbiljan ispit u vidu Njukasla koga su savladali sa 1:0. U poslednjem kolu bili su ubedljivi protiv Fulama i pobedili sa 5:1. 

Het-trik je postigao Erling Holand koji je sa šest golova zaseo na čelo liste strelaca i jasno je da će i ove kao i prošle sezone biti glavna udarna igla tima. Doduše, nedostaje mu pomoć u vidu asistencija Kevina de Brujnea koji je u prvom kolu obnovio povredu zadnje lože i neizvesno ja kada će se vratiti na teren. Sigurno je da ga neće biti u sastavu danas a gotovo izvesno ni u utorak, kada Siti dočekuje šampiona Srbije Crvenu zvezdu u prvom kolu Lige šampiona.

"Građani" će do sledeće reprezentativne pauze tri puta gostovati. Posle Vest hema dočekuju Notingem forest pa onda idu u Vulverhempton pre nego što ih u velikom derbiju ugosti Arsenal. Ali gostovanja ne predstavljaju veliki problem šampionu pošto je od početka februara ove godine doživeo samo jedan poraz na strani, od Brentforda u poslednjem kolu prošle sezone koji im ništa nije značio.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića