HAKENOV ISTORIJSKI DEBI: Leverkuzen fantastično počeo sezonu

O. M.

21. 09. 2023. u 08:40

BAJER iz Leverkuzena otvara učešće u Ligi Evrope protiv švedskog Hakena. Utakmica se igra na ''Baj areni'' od 18 časova i 45 minuta.

ХАКЕНОВ ИСТОРИЈСКИ ДЕБИ: Леверкузен фантастично почео сезону

Foto: Profimedia

U grupi H još se nalaze Molde i Karabag pa nema sumnje da su "farmaceuti" apsolutni favoriti, naročito kada se uzme u obzir u kakvoj formi su počeli  sezonu u Bundesligi. U ovaj meč ulaze posle remija 2:2 sa šampionom Bajernom, iako su Bavarci dva puta vodili na svom terenu.

Otkako je Ćabi Alonso preuzeo posao šefa struke u oktobru prošle godine, došlo je do oživljavanja Leverkuzena, koji je završio šesti u Bundesligi uprkos tome što je bio 17. kada je bivši španski reprezentativac preuzeo usijanu klupu.

Bajer igra ozbiljan i kvalitetan fudbal pod vođstvom slavnog Baska, ali ono što je za navijače ovog kluba možda i najvažnije – atraktivno. U pet zvaničnih meča ove sezone postigli su 21 gol ili više od četiri po utakmici. Veliku ulogu u napadu ima i nova akvizicija Viktor Bonifaće, koji je po dolasku iz Rojal Uniona ovog leta već četiri puta tresao mrežu uz dve asistencije.

Iako se može reći da je u drugom i trećem kolu Bundeslige Leverkuzen imao lakši posao jer je gostovao u Menhengladbahu i dočekao Darmštatu, ovaj tim je imao težak ispit na otvaranju Bundeslige u vidu gostovanja Red bul Lajpciga na Baj areni koji je rešio pobedom od 3:2, lakšom nego što rezultat nagoveštava.

U prvoj utakmici sezone izabranici Ćabija Alonsa nisu imali milosti nad četvrtoligašem Teutonijom Otensenom u kupu, koji su pobedili sa 8:0. Da se ​​neće šaliti ove godine pokazao je Leverkuzen i u predsezoni kada je sa 4:0 deklasirao pobednika Lige konferncija, Vest Hem.

Pre početka reprezentativne pauze, „farmaceuti” su odigrali prijateljski meč sa Alemanijom iz Ahena i pobedili sa 4:2. Već u 26. minutu bilo je 4:0, a „zlatni” su ublažili poraz sa dva kasna gola u 83. i 85. minutu.

Leverkuzen ima ambiciju da ode bar korak dalje u odnosu na prošlu sezonu kada je nesrećno ispao u polufinalu Lige Evrope od Rome. Iako je u obe utakmice bio bolji rival u Rimu je "vučica" pobedila sa 1:0, a u Leverkuzenu je bilo 0:0. 

Hakenu će ovo biti debi u grupnoj fazi evropskih kupova, a s obzirom da mogu da se nosi sa Moldeom i Karabagom nije nemoguće da već na evrodebiju izbore plasman u nokaut fazu.

Mali problem im je to što će voditi borbu na dva fronta jer je švedski šampionat u završnici, a Haken je veoma blizu lideru Malmeu za kojim posle 23 kola zaostaje dva boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo