ANTVERPEN POSLE 66 GODINA U ELITI: Barselona dočekuje Belgijance na "Monžuiku"

O. M.

19. 09. 2023. u 12:18 >> 12:18

NAJELITNIJE evropsko takmičenje Liga šampiona vraća se na scenu posle tromesečne pauze. U jednoj od utakmica koje otvaraju prvo kolo, Barselona dočekuje Antverpen. Meč se igra od 21 čas na Olimpijskom stadionu Luis Kompani, poznatom i kao Monžuik, pošto se Kamp nou renovira.

АНТВЕРПЕН ПОСЛЕ 66 ГОДИНА У ЕЛИТИ: Барселона дочекује Белгијанце на Монжуику

FOTO: Tanjug/AP

Barselona je dominirala španskim prvenstvom prethodne sezone, ali je podbacila u Evropi gde je ispala iz Lige šampiona u Ligu Evrope, ali je i tamo stala već na prvoj prepreci zvanoj Mančester junajted.

Barsa je novo špansko prvenstvo počela remijem bez golova protiv Hetafea u gostima, a zatim je nastavila sa četiri pobede. Savladali su Kadiz 2:0, Viljareal 4:3, Osasunu 2:1 i Betis 5:0.

Sa čak 13 postignutih golova u dosadašnjem delu šampionata, Barsa je ubedljivo najefikasnija ekipa španske La lige, ali ipak zaostaje dva boda za Real Madridom koji ima maksimalni učinak.

Antverpen je posle 66 godina osvojio šampionsku titulu u Belgiji, golom Aldervajrelda u 94. minutu utakmice protiv Genka 2:2.

Ovaj rezultat doneo je gostima plej-of Lige šampiona, u kojem im je rival bio AEK iz Atine. Tim iz Belgije je pobedio u oba meča (1:0 i 2:1) i zasluženo se našao među najelitnijim evropskim klubovima.

Rivali Antverpena u grupnoj fazi su, uz Barselonu, Šahtjor Donjeck i Porto, i nema sumnje da će imati težak zadatak da se domognu druge faze, s obzirom na to da je prvo mesto "rezervisano" za njihovog današnjeg rivala, dok je Porto u prednosti ispred Belgijanaca i Ukrajinaca za drugu poziciju. 

Antverpen je novu sezonu Župiler Pro lige počeo sa mešovitim rezultatima, s obzirom na to da posle šest mečeva imaju tri pobede, dva remija i jedan poraz, a ako žele uspeh u Ligi šampiona, moraju da podignu kvalitet igara na drastično viši nivo.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024