BARSA OLAKO PREPUSTILA PRVO MESTO: Mogu li razigrani ''rohiblankosi'' da nastave dobru formu na tradicionalno teškom gostovanju

V.M.

29. 09. 2023. u 12:01 >> 12:01

NA otvaranju osmog kola La lige, Barselona će dočekati Sevilju na ''Monžuiku'' (21:00).

БАРСА ОЛАКО ПРЕПУСТИЛА ПРВО МЕСТО: Могу ли разиграни рохибланкоси да наставе добру форму на традиционално тешком гостовању

FOTO: Tanjug/AP

Ćavijeva četa je preko nedelje ispustila veliku priliku da se ustali na vrhu La lige, gostovala je Majorci, dva puta se vraća iz gola minusa, ali do konačnog preokreta nije mogla (2:2).

Tim remijem je održala svoj status neporažene ekipe ove sezone (pet pobeda i dva nerešena meča), ali je pala na treće mesto i sada zaostaje bod, odnosno dva za Realom i iznenađujuće vodećom Đironom.

Barselona se impresivno prilagodila životu na svom privremenom domaćem stadionu ''Monžuiku'' (renovira se ''Kamp Nou''), pobedivši u sva četiri meča na njemu ove sezone, a prošlog vikenda je delovalo da to neće biti slučaj kada je u poslednjih deset minuta utakmice preokrenula zaostatak od 0:2 protiv Selte (3:2).

Katalonci su pobedili u svakoj od svoje poslednje tri prvenstvene utakmice protiv Sevilje, a još je impresisvniji podatak da nisu izgubili od ''rohiblankosa'' još od 2015. godine (11 trijumfa, četiri remija).

Nakon dosta slabog otvaranja sezone, gosti su podigli formu u poslednje vreme i neporaženi su na protekle četiri utakmice u svim takmičenjima.

Sevilja je na poslednje tri utakmice osvojila sedam bodova, a početkom nedelje je odigrala najbolju utakmicu u ovoj kampanji kada je ubedljivo savladala gradskog rivala Almeriju sa 5:1 golovima En Nesirija, Lukebakija, Susa, Lamele i Kikea Salasa.

Tim dobrim igrama, ''rohiblankosi'' su se popeli na 12. mesto na kojem su i završili prošlu sezonu, ali su zbog osvajnja Lige Evrope obezbedili igranje u Ligi šampiona gde su na otvaranju takmičenja odigrali 1:1 sa Lansom.

U redovima domaćina i dalje nema povređenih Pedra i Frenkija de Jonga, dok će kod gosta odsustvovati Dijaz i Vakaz, pod znakom pitanja su Markao, Nianzu i Tores, a dobra vest za Menidilibar je to što će mu na raspolaganju biti Ramos i Rakitić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2-4 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!