NA SENT DŽEJMS PARKU JE PAO ŠAMPION EVROPE: NJukasl se ne plaši ni boljih, ali PSŽ je ipak blagi favorit

O. M.

04. 10. 2023. u 10:35

U drugom kolu grupne faze Lige šampiona, Njukasl dočekuje PSŽ. Utakmica je na programu u sredu od 21.00 na stadionu St. Džejms park.

НА СЕНТ ЏЕЈМС ПАРКУ ЈЕ ПАО ШАМПИОН ЕВРОПЕ: Њукасл се не плаши ни бољих, али ПСЖ је ипак благи фаворит

FOTO: AP/Tanjug

U poslednjem ligaškom meču Njukasl je na svom terenu savladao Barnli sa 2:0. Poveli su u 14. minutu, kada je Kiran Tripije proigrao Migela Almirona, a ovaj je ubacio loptu u mrežu. Udvostručili su prednost u 76. minutu, golom Aleksandra Isaka sa bele tačke. Pre toga su u Liga kupu minimalnim rezultatom izbacili šampiona Evrope i Engleske Mančester siti, strelac jedinog gola bio je Isak na asistenciju Žoelintona. Taj meč usledio je nakon što je Njukasl demolirao Šefild junajted sa 8:0.

U Premijer ligi trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli sa 12 bodova, šest manje od lidera Sitija i četiri manje od četvrtoplasiranog Liverpula. 

U prvom kolu grupne faze Lige šampiona remizirali su bez golova u gostima protiv Milana. To je bila utakmica u kojoj su "svrake" imale podređenu ulogu, ali se ne može reći da nisu zaslužili bod.

Harvi Barns, Džo Vilok i Sven Botman verovatno će propustiti duel sa Pari Sen Žermenom. Kalum Vilson je pod znakom pitanja zbog problema sa Ahilovom tetivom, dok je Žoelinton zabrinuo navijače kada je u 68. minutu zbog povrede napustio teren posle 68 minuta protiv Barnlija. Menadžer Edi Hou ulio je malo nade izjavom kako veruje da brazilski napadač nije ozbiljno povređen.

Fudbaleri Pari Sen Žermena neprijatno su iznenadili navijače remijem bez golova protiv Klermona. U prvom kolu grupne faze Lige šampiona uspeli su da na svom terenu savladaju Borusiju iz Dortmunda sa 2:0. Poveli su početkom drugog poluvremena, golom iz penala Kilijana Mbapea, a prednost su udvostručili u 58. minutu, kada je Vitinja proigrao Ašrafa Hakimija.

U ligi trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli sa 12 bodova, dva manje od prvoplasiranog Monaka. U poslednjih pet takmičarskih mečeva zabeležili su po tri pobede i po jedan remi i poraz.

Zvezda "svetaca" Kilijan Mbape odigrao je punih 90 minuta protiv Klermona nakon što se oporavio od problema sa skočnim zglobom, ali mladi levi bek Nuno Mendeš je podvrgnut operaciji zbog problema sa tetivom i neće igrati do kraja godine. Marko Asensio i Presnel Kimpembe su takođe van stroja, dok se golman Serhio Riko još oporavlja od povrede glave. Takođe, golman Kejlor Navas je pod znakom pitanja zbog problema sa slabinama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,67) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!