SPEKTAKL U "ZMAJEVOM GNEZDU": Može li Porto da nanese prvi poraz Barseloni?

O. M.

04. 10. 2023. u 15:08 >> 15:09

PORTO dočekuje Barselonu u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu Dragao.

СПЕКТАКЛ У ЗМАЈЕВОМ ГНЕЗДУ: Може ли Порто да нанесе први пораз Барселони?

FOTO: Tanjug/AP

Obe ekipe su u prvom kolu ostvarile pobede. Barsa je sa čak 5:0 ispratila belgijskog šampiona Antverpen sa Olimpijskog stadiona na kome igra dok se Kamp nou renovira, dok je Porto sa 3:1 savladao ukrajinskog prvaka Šahtjor kao gost na Folkstadionu u Hamburgu.

Porto nije imao dobru uvertiru u ovaj meč pošto je za vikend pretrpeo poraz u "O klasiku" protiv Benfike. Bilo je 1:0 za "orlove" na njihovom "Lušu". Iskoristili su domaći materijalnu prednost na terenu jer su od 19 minuta gosti igrali bez isključenog Fabija Kardoza. Ipak, pobedonosni gol pao je tek u 69. minutu kada je mrežu Dijoga Koste zatresao Anhel di Marija.

U prvom kolu Lige šampiona Porto je pobedio Šahtjor golovima Mehdija Taremija i dvostrukog strelca Galena. U ligi trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 16 bodova, tri manje od prvoplasiranog Sportinga. U poslednjih pet takmičarskih mečeva zabeležili su po tri pobede i po jedan remi i poraz.

Legendarni štoper Pepe nije nastupio u klasiku protiv Benfike, ali bi trener Serhio Konseisao mogao da mu ukaže poverenje protiv Barselone, protiv koje je 40-godišnjak odigrao nebrojeno mnogo derbija kao igrač Real Madrida. 

Iako Kardozov crveni karton u Primeira ligi ne važi u Ligi šampiona, Konseisao nije zadovoljan njegovim (ne)delom pa bi mogao da ga interno kazni neigranjem na ovom meču. Ali možda neće imati izbora ako Pepe ne bude dovoljno spreman zbog problema sa bolom u mišićima, a Ivan Marčano je mesecima van terena zbog teške povrede ukrštenih ligamenata. Zbog svega toga je posle isključenja Kardosa njegovo mesto u srcu odbrane zauzeo desnokrilni napadač Romario Baro.

Konseisao se suočava sa još potencijalnih kadrovskih problema jer su Evanilson, Gabriel Veron i Zaidu Sanusi pod znakom pitanja.

U prethodnom kolu španske La lige Barselona je na svom terenu savladala Sevilju sa 1:0. Domaći su se dugo mučili da valorizuju terensku dominaciju, a na kraju im je u tome pomogao defanzivac Sevilje Serhio Ramos autogolom u 76. minutu.

Barselona je u prvom kolu grupne faze Lige šampiona na svom terenu trijumfovala nad Antverpenom sa čak 5:0. Dva gola za domaće je postigao Žoao Feliks, čiji dolazak u redove Barselone je oživeo pomalo učmalu igru šampiona Španije, ali i probudio uspavani talenat mladog Portugalca kome nikako nije odgovarao stil igre u Atletiku. Po jedan gol postigli su Robert Levandovski i Gavi, dok je u 22. minutu Žej Batai postigao autogol na sličan način na koji je Ramos pogodio svoju mrežu.

Iako je Barsa trenutno druga na tabeli La lige sa bodom manje od Reala, nisu zabrinuti u redovima šampiona jer je tek počelo prvenstvo, uostalom, Ćavijeva četa je bez poraza u svim takmičenjima. Bez obzira na to što Porto nije ekipa za potcenjivanje, naročito kada igra u svom "zmajevom gnezdu", malo je verovatno da će oni naneti prvi poraz šampionu Španije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 2,25) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!