BELGIJSKA "ZLATNA GENERACIJA" NA ZALASKU: Azar se povukao, De Brujne je povređen, ali "crveni đavoli" imaju još šta da kažu na velikoj sceni

O. M.

13. 10. 2023. u 08:15

DERBI sedmog kola grupe "F" kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine igra se u Beču, gde domaća Austrija od 20 časova i 45 minuta dočekuje Belgiju.

БЕЛГИЈСКА ЗЛАТНА ГЕНЕРАЦИЈА НА ЗАЛАСКУ: Азар се повукао, Де Брујне је повређен, али црвени ђаволи имају још шта да кажу на великој сцени

FOTO: EPA

Pobednik ovog susreta obezbedio bi plasman na Završni turnir, dok bi u slučaju remija trećeplasiranoj Švedskoj ostala samo teorija da bi mogla da se umeša u borbu. Ovako, vikinzi se nadaju nečijem trijumfu pa da onda sa više izgleda krenu u poteru za poraženom ekipom.

Austrija i Belgija podelile su bodove u Briselu kada je bilo 1:1. Mangala je autogolom doneo zaostatak svojoj ekipi, ali je bod spasao Lukaku posle nešto više od sat igre obe reprezentacije su pobedile Švedsku, a Austrijanci su to uspeli čak dva puta.

Navijači Austrije su u pravoj euforiji posle dolaska Ralfa Rangnika na klupu. Divizija "A" Lige nacija ispostavila se kao preveliki zalogaj, ali posle poraza od Hrvatske u poslednjem kolu, Austrijanci su vezali osam utakmica bez poraza sa samo dva remija i šest pobeda. Pored Belgije, izvukla se još samo Moldavija u prijateljskoj utakmici, a padali su Švedska dva puta, Estonija, Azerbejdžan, Andora i Italija.

Kod kuće su ostvarene sve tri pobede pa je u Austriji prava euforija pred gostovanje Belgije koju Austrijanci nisu pobedili od daleke 1959. godine!

Auto-gol Mangale bio je prvi gol i za sada jedini koji je Belgija primila u kvalifikacijama. Istovremeno, "crveni đavoli" su postigli bar po jedan gol u 57 od poslednjih 60 utakmica koje su odigrali.

U Belgiji vlada mišljenje da njihova "zlatna generacija" koju su mnogi odavno otpisali još nije sišla sa scene i da bi Domeniko Tedesko mogao da odvede "crvene đavole" do same završnice Evropskog prvenstva, a možda i da ponovi najveći uspeh generacije s početka osamdesetih koja je polufinalu Svetskog prvenstva (1986) pridodala finale Eura (1980). Belgija je pet puta u poslednjih sedam godina bila proglašavana najboljim timom godine od strane FIFA.

Takođe, ova reprezentacija je izgubila samo jednu od svoje poslednje 53 utakmice u kvalifikacionim ciklusima za velika takmičenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!