BELGIJA JE VEĆ U NEMAČKOJ: Biti ili ne biti za Šveđane

O. M.

16. 10. 2023. u 10:08

BELGIJA dočekuje Švedsku u osmom kolu kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica je na programu u ponedeljak od 20.45 na stadionu Kralj Boduen.

БЕЛГИЈА ЈЕ ВЕЋ У НЕМАЧКОЈ: Бити или не бити за Швеђане

Tanjug/AP

U prethodnom kolu domaći su savladali Austriju sa 3:2, dok su gosti slobodan termin iskoristili za prijateljsku utakmicu u kojoj su savladali Moldaviju sa 3:1.

Belgija je pobedom protiv Austrije osigurala plasman na Euro. Poveli su u 12. minutu golom Dodija Lukebakija, a isti igrač je duplirao prednost crvenih đavola u 55. minutu. Treći pogodak za goste postigao je Romelu Lukaku tri minuta kasnije, da bi u 72. domaći smanjili zaostatak preko Lajmera. Šest minuta kasnije Amadu Onana je dobio drugi žuti karton, a domaći su uspeli da izbore penal u 84. minutu iz koga je Marsel Sabicer smanjio na 3:2, ali to je bilo sve što su domaći uspeli da urade.

Belgija je sa 16 bodova prva na tabeli, dok Austrija ima tri manje, što znači da bi pobedom nad Švedskom osigurala i prvo mesto u grupi. Važno je osvojiti što više bodova i nakon što se obezbedi plasman u završnicu, jer se nosioci grupa u Nemačkoj određuju na osnovu zbirnog plasmana u svim grupama kvalifikacija. Belgija je trenutno na toj tabeli treća, a prvih pet uz domaćina Nemačku biće nosioci.

To znači da će selektor Belgije domeniko Tedesko i protiv Švedske verovatno izvesti najjači sastav, osim naravno Amadua Onane koji je suspendovan zbog crvenog kartona zarađenog protiv Austrije.

Naravno, odranije su zbog težih povreda odsutni Kevin de Brujne i golman Tibo Kurtoa, a pošto je čuvar mreže Volfsburga Koen Kastils otišao kući zbog bolesti, na gol će opet Mats Sels iz Strazbura.

U prethodnoj prijateljskoj utakmici Švedska je na svom terenu savladala Moldaviju sa 3:1. Poveli su u devetom minutu golom Jespera Karlsona, a osam minuta kasnije udvostručili prednost preko Gustafa Lagerbilkea. U finišu prvog poluvremena gostujući tim je smanjio prednost, a konačan rezultat postavio je Karlson svojim drugim golom u 74. minutu utakmice.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Švedska trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa šest osvojenih bodova, sedam manje od drugoplasirane Austrije, koja je na mestu koje vodi u narednu fazu. 

Šveđanima ni sve tri pobede do kraja kvalifikacija neće biti dovoljne za plasman ukoliko Austrija danas savlada Azerbejdžan u gostima. Očekuje se da se vikinzi neće predavati dok god imaju šanse pa će tako na megdan Belgijancima izaći najjači tim, za razliku od kombinovanog koji se suprotstavio Moldavcima. Napadački dvojac Viktor Gjokereš i Dejan Kuluševski trebalo bi da se vrate u tim, uz kapitena Viktora Lindelefa i golmana Aston Vile Robina Olsena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!