NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"CRVENI LAVOVI" SANJAJU EURO: Luksemburg nikada nije bio bliži plasmanu na prvenstvo Starog kontinenta

O. M.

16. 10. 2023. u 11:50

DERBI grupe J kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. igra se u Luksemburgu, gde domaća reprezentacija dočekuje Slovačku. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

ЦРВЕНИ ЛАВОВИ САЊАЈУ ЕУРО: Луксембург никада није био ближи пласману на првенство Старог континента

FOTO: N. Skenderija

Rečenica iz uvoda ovog teksta zvučala bi kao naučna fantastika pre samo nekoliko meseci, ali stanje na tabeli grupe J je takvo da nekadašnja "topovska hrana" evropskih kvalifikacija Luksemburg, u završnicu borbi za nemačku vizu ulazi sa realnim šansama za drugo mesto.

Da su u petak savladali Island u gostima (1:1), u ovaj meč ušli bi bodovno poravnati sa Slovačkom. Ovako, gosti imaju priliku da pobedom steknu pet bodova prednosti pred poslednji, novembarski prozor kvalifikacija. Time bi Slovaci iz trke izbacili Bosnu i Hercegovinu, ali bi im u preostala dva kola bilo dovoljno da osvoje bod kako bi završili na drugom mestu. 

Luksemburg nikada nije igrao ni na jednom velikom takmičenju, a do sada najbolju kampanju imao je u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj kada je osvojio 10 bodova. Tada su dva puta pobedili Maltu i odigrali nerešeno sa Belorusijom kod kuće, ali i ostvarili senzacionalnu pobedu nad pobednikom grupe Češkom na svom terenu.

Slovačka je igrala na prethodna dve Eura, pre sedam godina stigla i do osmine finala, a pre tri godine stala u grupi. Ranije su, kao deo Čehoslovačke, osvojili ovo takmičenje u Beogradu 1976. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu