ZVEZDA KREĆE PO ČETVRTU U NIZU: "Gumari" baš nemaju sreće u žrebu za Kup Srbije

O. M.

18. 10. 2023. u 13:57 >> 13:57

FUDBALERI Crvene zvezde gostuju ekipi Trajala u Kruševcu, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Utakmica se igra na stadionu Mladost od 15 časova, iako je provobitni termin bio sat kasnije.

ЗВЕЗДА КРЕЋЕ ПО ЧЕТВРТУ У НИЗУ: Гумари баш немају среће у жребу за Куп Србије

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

Zvezda brani trofej koji je osvajala tri puta u nizu, a na prvoj prepreci čeka je ekipa koja je prošle godine u istoj ovoj rundi takmičenja gostovala Partizanu. Pre tri godine Trajal je u prvom kolu ugostio ekipu TSC iz Bačke Topole, pa se može reći da "gumari" baš nemaju sreće u žrebu za naše najmasovnije takmičenje.

Zvezda je poslednji poraz u kupu doživela 10. juna 2020. godine, kada je u polufinalu bolji od nje minimalnim rezultatom bio večiti rival Partizan, ali je na kraju pehar pobednika Kupa Srbije za tu godinu pripao Vojvodini koja je u finalu savladala crno-bele. 

Od tog 10. juna Zvezda je u Kupu ostvarila 12 pobeda i tri nerešena duela posle kojih je bila bolja u izvođenju jedanaesteraca. Serija je počela 16. novembra na našem najvećem stadionu kada je Zvezda posle preokreta savladala Zlatibor sa 4:2, a za sada poslednja u finalu prošlogodišnjeg izdanja kada je, opet posle preokreta, savladan Čukarički sa 2:1.

Treba da se vidi koliko je reprezentativna pauza ostavila traga na igrače oba tima. Zvezda je pre pauze gostovala u Kragujevcu i sa 4:3 pobedila domaće "crvene đavole", ali je odlukom Superlige na kraju meč ipak registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist šampiona pošto je, greškom ekonoma, Radnički nastupio sa igračem koga nije bilo u protokolu.

Šampion Srbije trenutno se nalazi na drugom mestu sa 21 bodom, četiri manje od lidera Partizana i jednim više od trećeplasiranog TSC-a. Sve tri ekipe imaju po dva meča manje, večiti rivali treba da odigraju odloženi derbi, dok je celo jedno kolo odloženo zbog dana žalosti.

S druge strane, Trajal dominira u Srpskoj ligi Istok sa maksimalnim učinkom od deset pobeda u isto toliko kola. Računajući i poslednje kolo grupe za opstanak Prve lige Srbije prošle sezone, "gumari" su vezali 11 pobeda. U poslednjem kolu savladali su ekipu Sinđelića sa 3:1 i zadržali devet bodova prednosti nad najbližim pratiocem Radničkim iz Pirota.

Zvezda i Trajal se nikada nisu sastajali u zvaničnim utakmicama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+I (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!