LEVANDOVSKI SE VRATIO: Barselona protiv Sosijedada leči rane iz El Klasika

O. M.

04. 11. 2023. u 09:01

ŠAMPION Španije Barselona gostuje Real Sosijedadu u poslednjoj utakmici subotnjeg programa španske La lige. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu Anoeta u San Sebastijanu.

ЛЕВАНДОВСКИ СЕ ВРАТИО: Барселона против Сосиједада лечи ране из Ел Класика

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barsa u ovaj meč ulazi poljuljanog samopouzdanja posle poraza u El klasiku. Real Madrid je zahvaljujući senzacionalnom Džudu Belingamu preokrenuo početno vođstvo šampiona koje je došlo preko Ilkaja Gundogana na samom startu utakmice. Barselona je prvi put u istoriji Real ugostila na Olimpijskom stadionu u Monžuiku jer se Kamp nou renovira.

S druge strane, u Sosijedadu imaju razloga za optimizam jer ekipa igra odlično od početka sezone. pretrpeli su samo dva poraza, oba na gostovanju madridskim ekipama. U poslednjem kolu su tek u zaustavnom vremenu ostali bez dva boda protiv Rajo Valjekana koji je uspeo da izjednači na 2:2. Pet pobeda, četiri nerešene i pomenuta dva poraza dovoljna su za 19 bodova i peto mesto, a dobro guraju i u Ligi šampiona gde su posle trećeg kola prvi na tabeli sa sedam bodova u nimalo lakoj konkurenciji intera, Benfike i Salcburga.

I Barsi je poraz od Reala bio prvi u sezoni a u Ligi šampiona su dominantni sa svih devet bodova koje su osvojili pobedama nad portom, Šahtjorom iz Donjecka i šampionom Belgije Antverpenom koga su deklasirali u prvom kolu sa čak 5:0.

Trener Sosijedada Imanol Algvasil ni na ovom meču neće moći da računa na Andrea Silvu, Kirana Tirnija i Martina Merkuelanza.

Što se tiče Barselone, Robert Levandovski i Rafinja su ušli sa klupe protiv Real Madrida prošlog vikenda i mogli bi da počnu ovde, dok se Pedri takođe vratio u tim.

U konkurenciji je i Žil Kounde, koji se vratio na klupu u El Klasiku, ali Frenki de Jong je i dalje odsutan uprkos tome što se vratio na trening uoči utakmice sa blankosima.

Prošle sezone Sosijedad i Barselona igrali su tri puta. Barselona je pobedila u prvenstvenom meču u San Sebastijanu, ali je Sosijedad uzvratio na Nou kampu. Treći meč odigral isu u četvrtfinalu Kupa Kralja a Barselona je tada slavila na svom stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića