VREME JE ZA OSVETU: Italijani nikako da reše enigmu zvanu "Severna Makedonija"

O. M.

17. 11. 2023. u 15:22 >> 15:22

ŠAMPION Evrope Italija nalazi se na ivici eliminacije i moglo bi lako da se desi da se i ne nađe na završnom turniru u Nemačkoj sledeće godine.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОСВЕТУ: Италијани никако да реше енигму звану Северна Македонија

FOTO: Tanjug

Kako bi to sprečili "azuri" moraju da ostanu neporaženi na "gostovanju" Ukrajini u poslednjem kolu, ali i da prethodno pobede Severnu Makedoniju, koja im nije baš olakšavala život u poslednjih nekoliko međusobnih susreta. Ako ne pobedi večeras, Italija će morati da pobedi kroz tri dana na Baj Areni u Leverkuzenu, gde će je Ukrajina ugostiti.

"Vreme je za osvetu" može se ovih dana čuti iz grla miliona Italijana koji nisu pobedili naše južne susede u poslednje tri utakmice. Svi još pamte onaj baraž za Mundijal kada su "risovi" izbacili favorizovane "azure" pre nego što je i njih eliminisao Ronaldov Portugal u finalu. 

Prvi put se "vreme je za osvetu" čulo pre nešto više od dva meseca kada je Italija gostovala u Skoplju. I počelo je u tom pravcu, pošto je Ćiro Imobile doneo prednost izabranicima Lučana Spaletija u 47. minutu. I trajalo je likovanje Italijana sve do 81. minuta kada je Enis Bardi doneo izjednačenje i poslao u očaj Italijane. Spaleti nije bio srećan, bio je to njegov debi na klupi "azura" kao 54. selektora.

Inače, Italija je i jedinu pobedu nad Severnom, tada bez ovog prefiksa, Makedonijom ostvarila u prvom međusobnom susretu, a i tada su "azuri" do pobede stigli u zaustavnom vremenu. Gubili su sa 2:1 do 75. minuta kada je Imobile izjednačio, da bi isti igrač doneo pobedu u četvrtom minutu nadoknade. 

Severna Makedonija je pre ovog meča na četvrtom mestu na tabeli, sa sedam osvojenih bodova, šest manje od drugoplasirane Ukrajine. Iako naši južni susedi imaju šansu (doduše u domenu teorije - ako oni pobede i Italiju i Englesku, a Italija savlada Ukrajinu) da na kraju takmičenja budu bodovno izjednačeni sa Ukrajinom i Italijom, to im ne bi donelo plasman u Nemačku jer bi, zbog dva poraza od Ukrajine i remija u prvoj utakmici sa Italijom, bili najlošiji na mini-tabeli.

To znači da će Makedonci dugo žaliti zbog prilike prokockane u trećem kolu kada su ispustili prednost od 2:0 protiv Ukrajine koja je preokrenula na 3:2. Da im je to odmah bilo jasno videlo se u narednoj utakmici kada su primili sedam golova od Engleske.

Makedonija je sa poslednjih pet gostovanja donela samo tri boda i to iz pobede na Malti. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)