"KRSTAŠI" SE DIGLI POSLE REKORDNOG PORAZA: Škoti su već na Evropskom prvenstvu, ali kod njih nema opuštanja

O. M.

16. 11. 2023. u 11:43

GRUZIJA dočekuje Škotsku u devetom kolu A grupe kvalifikacija za EURO. Utakmica se igra od 18 časova na "Areni Boris Pajčadze" u Tbilisiju.

КРСТАШИ СЕ ДИГЛИ ПОСЛЕ РЕКОРДНОГ ПОРАЗА: Шкоти су већ на Европском првенству, али код њих нема опуштања

FOTO: Profimedia

Utakmica nema takmičarski značaj jer su gosti obezbedili direktan plasman na EURO, a domaći preko Lige nacija osigurali baraž. Ipak, imajući u vidu škotsku fudbalsku filozofiju, oni će u ovaj meč ući sa motivom da pobede, a Gruzini će verovato želeti da pred svojim navijačima poprave utisak iz Glazgova gde su glatko poraženi sa 2:0.

Gruzija je u poslednje dve utakmice kod kuće pokazala izuzetnu efikasnost postigavši 12 golova, protiv Kipra četiri i protiv Tajlanda osam.

Taj trijumf protiv Tajlanda je najveći u istoriji reprezentacije, a došao je posle najtežeg poraza "krstaša" od nezavisnosti, katastrofe protiv Španije koja je na ovom istom stadionu u septembru pobedila sa 7:1.

S druge strane, izabranici Stiva Klarka imali su nestvarno dobru kampanju, najbolju škotsku u kvalifikacijama za evropska prvenstva posle EURO 92 kada su osvojili prvo mesto u grupi sa Švajcarskom, Rumunijom, Bugarskom i San Marinom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo